banner564

Milli davada ‘tek ses’

AKEL lideri Kiprianu da Türk tarafına baskı istedi

Milli davada ‘tek ses’
banner598

Fransa temaslarının ardından Brüksel’e geçen AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Kıbrıs sorunu ve ekonomi konularında temaslarda bulunarak, Türk tarafına baskı yapılmasını istedi.

   AKEL’den yapılan açıklamaya göre, Kiprianu, muhataplarını, Kıbrıs sorunundaki gelişmeler konusunda bilgilendirirken, müzakerelerin olumlu sonuçlanması için buna destek vermelerini de istedi.

   Kiprianu, Brüksel temasları çerçevesinde, Avrupa Birleşik Sol – Kuzey Yeşil (GUE/NGL) Konfederal Grup Başkanı Gabi Zimmer, AP Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda, Liberal Grub üyesi Andrew Duff ile bir araya geldi.
   Kiprianu, ayrıca Avrupalı siyasetçilerinin çabalarının, üzerinde anlaşmaya varılan çerçevede işbirliğinde bulunmaları için baskı yapılması amacıyla, Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafına yönelmesi gerektiğini ileri sürdü.
   Kiprianu, gelişim halinde olan tüm çabada herhangi bir soruna neden olacak faaliyetlerden kaçınması için Avrupa Parlamentosu’na çağrıda bulundu.
   Ekonomi konusunda da muhataplarına bilgi veren Kiprianu, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile de bir araya gelecek ve Sol Grup oturumunda konuşacak.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 01:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473