banner564

İki yeni bölüm

UKÜ Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Anestezi ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programları açıldı

İki yeni bölüm
banner598
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Anestezi ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programları açıldı.
İki yıl önce eğitim verilmeye başlanan Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu’nda yeni açılan programlarla birlikte Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Eczane Hizmetleri ve Fizyoterapi programları da bulunuyor.
Eğitim dilinin Türkçe olduğu programlara Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) ile yerleşen T.C. vatandaşı öğrencilerin yanı sıra KKTC vatandaşı öğrenciler de kayıt yaptırabilecek. 
Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yeni açılan Anestezi ile Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programlarından mezun olacak öğrencilerin hangi meslekleri yapabilecekleri konusunda bilgiler verildi. Açıklamada, Anestezi programıyla ilgili olarak şunlar aktarıldı: “Anestezi önlisans programımızdan mezun olan öğrencilerimiz, sağlık kurum ve kuruluşlarının anesteziyoloji ve reanimasyon ünitelerinde hastaların ameliyata hazırlanmasında, reanimasyon kliniğinde ve hasta tedavisinde istihdam edilebilecekler. ‘Anestezi teknikeri’ olarak mezun olacak öğrencilerimiz ayrıca kamu ve özel hastaneler, üniversite hastaneleri, özel klinikler gibi ameliyat yapılan her türlü sağlık kurumlarında çalışma imkanına sahip olacaklardır.”

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2014, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474