banner564

Kolleksiyoncular bağış yapabilecek

KKTC'nin ilk denizcilik müzesi Yakın Doğu Üniversitesi bünyesinde oluşturulmaya başlandı

Kolleksiyoncular bağış yapabilecek
banner598
KKTC'nin ilk Denizcilik Müzesi, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) bünyesinde oluşturulmaya başlandı.
YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, ellerinde denizcilik ile ilgili obje, resim veya harita bulunan koleksiyoncuların bunları Denizcilik Müzesi’ne bağışlamak istemeleri halinde Yakın Doğu Üniversitesi-Yakın Doğu Enstitüsü yetkilileriyle temasa geçebileceklerini belirtti.
YDÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, YDÜ - Girne Üniversitesi işbirliğinde ülkedeki Denizcilik Müzesi eksikliğinin giderilmesi adına kapsamlı bir müze oluşturma çalışması başlatıldı.
18 ay gibi bir sürede hayata geçmesi planlanan Denizcilik Müzesi bünyesinde birçok başlığı bulunduracak. İlk aşamada 14 denizcilik kültür teması üzerinde odaklanacak olan Denizcilik Müzesi, dinamik yapısı ile birlikte bu temaların sayısını artıracak.
İlk aşamada müzede bulunacak olan tema teşhir kısımları şöyle:
“Kıbrıs’ın Fethi, Doğu Akdeniz Denizcilik Tarihi, Piri Reis ve Deniz Haritacılığı, İstanbul’un Fethi, Balıkçılığımız, Osmanlı Donanması, Tekne Tipolojisi Tarihi, Çanakkale Deniz Savaşı, Seyir ve Gemicilik Aletleri, Denizcilik Eğitimi Tarihi, Kıbrıs Barış Harekatı, Deniz Ticaret Tarihi, Sualtı Arkeolojisi ve Denizcilik Mirası ve Kültürü.”
YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel yaptığı açıklamada, ülkenin ilk ve tek Denizcilik ve Havacılık Üniversitesi olan Girne Üniversitesi ile böylesi bir projeye imza atmalarının ülkenin kültür ve düşün yaşamına büyük bir katkı olduğunu ifade etti.
Günsel ayrıca ellerinde denizcilik ile ilgili obje, resim veya harita bulunan koleksiyoncuların bunları Denizcilik Müzesi’ne bağışlamak istemeleri halinde Yakın Doğu Üniversitesi-Yakın Doğu Enstitüsü yetkilileriyle temasa geçebileceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2014, 08:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473