banner564

Çözümden korkuyor

Başpiskopos Hrisostomos ‘ulusal dava’ konusunda iyimser olmadığını söyledi

Çözümden korkuyor
banner598
  Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos, Rum ulsaul davasının gidişatı konusunda iyimser olmadığını söyledi. Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Atina ziyaretine anlam veremediğini belirten Hrisostomos, Kıbrıs sorununun çözüm müzakerelerinin çok ağır ilerlediğini belirterek “Anastasidis-Samaras görüşmesinde ne görüşüleceğini bilmiyorum ancak ulusal dava konusunda iyimser değilim. Türkiye’nin hedefi Türk devleti yaratmaktır. Bu bizim için kabul edilemez. Kıbrıs’ta Türk devleti olmasını kabul edecek bir Kıbrıslı Rum olduğuna inanmıyorum” dedi.

Yatırımcıları Türkiye’ye göndermiş

   Öte yandan,Rum Başpiskoposu Hrisostomos, Kilise’nin büyük hissedarı olduğu ara bölgedeki Ledra Palace Otel’i tamir ve işletmesini vermek için görüştüğü Amerikalı yatırımcıları, Türkiye’den rıza almaya gönderdiğini açıkladı. 
   Haravgi “Başpiskopos Ledra Palace İçin Türkiye’ye Gönderiyor” başlıklı haberinde Ledra Palace Otel ile ilgili yatırımın ne durumda bulunduğu sorusuna muhatap olan II. Hrisostomos’un, 2-3 şirketin otel için kendisine gittiğini belirterek “Onları, olurunu almaları için Türk hükümetine gönderdim” dediğini yazdı.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2014, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473