banner564

Büyüklere özel hediye

Engelli öğrenciler ve öğretmenleri, Meclis Başkanı Siber ve Başbakan Yorgancıoğlu’nu ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi

Büyüklere özel hediye
banner598
Ülke genelindeki okullarda eğitim gören engelli öğrenciler dün, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu ziyaret etti.
 Ziyaretler sırasında merkez temsilcileri ise sırasıyla kaç gence hizmet verdikleri ve gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. Gençler de Siber ve Yorgancıoğlu’na hediyeler takdim etti.
Siber, birey olarak engelli gençlerin yaşama tutunmalarını ve kendi yaşamlarını sağlıklı sürdürebilmeleri için, hem devlet hem sivil toplum hem de bireylerin ellerinden geleni yapması gerektiğini söyledi.
Engelliler Haftası’nda, kendi ürettikleri el işlerini sergilemeye hazırlanan Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı merkezlerdeki öğrenciler, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nu ziyaret ederek kendi ürettikleri el işlerinden sundu ve açacakları sergiye davet etti.
Yorgancıoğlu ise Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezleri’nin verdiği hizmetlerden övgüyle bahsederek, engelli gençlerin aldıkları eğitimle toplum içinde ve birey olduklarını kanıtladığını vurguladı.
“Böylesine güzel çabaların devam etmesi gerektiğini düşünüyorum” diyen Başbakan Yorgancıoğlu, merkezlerin toplumda farkındalık yaratma adına ortaya koyduğu çabaları kutladı.
Başbakan Yorgancıoğlu, engelli öğrencilerin açacağı sergiye gideceğini de söyledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473