banner564

Okul sevgisi aşılanıyor

Oldukça tecrübeli eğitmenlerin görev yaptığı Fazıl Plümer Anaokulunda çocuklar ilerki eğitim hayatlarına hazırlanıyor

Okul sevgisi aşılanıyor
banner598

Ufuk ÇAĞA

1989 yılında kurulan ve uzun süre Lefkoşa Dereboyu Caddesi üzerindeki binasında hizmet veren Fazıl Plümer Anaokulu, şu anda Betsmove Sağlık Bakanlığı yanındaki yeni binasında bu görevini sürdürmeye devam ediyor. Fazıl Plümer Anaokulunda tamamı 5 yaş olan toplam 116 öğrenci eğitim görüyor. Oldukça refah ve donanımlı olan bu okulumuzda 6 ders sınıfı, 1 müzik, 1 İngilizce ve 1 de çocukların beden eğitim yapabilecekleri sınıf mevcut. Okulda görev yapan kişi sayısı ise toplam 10. Bu anaokulda da tıpkı diğer okullarda olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen eğitim programları uygulanıyor. Okulda görev yapan eğitmenler çocuklara okul sevgisini aşılayarak onları İlkokula hazırladıklarını belirtti.

 

Özel projeleri var

Oldukça tecrübeli eğitmenlerin görev yaptığı Fazıl Plümer Anaokulunda çocuklar ilerki eğitim hayatlarına sadece eğitlerek değil görerek ve öğretilerek de hazırlanıyor. Bu bağlamda okulda “ülkemi tanıyorum” ve “çevremiz” başlıklı iki proje hazırlanmış olup çocuklar bu proje kapsamında özellikle eğitim yılının ikinci yarısında çeşitli yerleri incelemeye gidecekler. Bu proje kapsamında birçok aktivite yapacak olan çocuklar, hellimin nasıl yapıldığı, zeytin ve zeytinyağı gibi konuları yerinde görerek öğrenecek. Bu faaliyetler yanında okulda eğitim görenlerle birlikte tiyatro, sinemaya da gidilip, gözlem gezileri de yapılyor.

 

Paylaşma, arkadaşlık, sorumluluk alma

Bu okulumuzdaki çocuklara sadece eğitim ve öğretim eğitimi verilmiyor. Çocukların daha paylaşımcı, arkadaşları ile kolaylıkla iletişim kurabilme, daha sosyal olma, kenidlerine güvenme ve sorumluluk alma gibi konularda da sürekli eğitimler veriliyor. Miniklerin ilerki yaşamlarında ihtiyaç duyabilecekleri her türlü konu titizlikle belirlenerek gerekirse teke tek eğitimler de verilerek çocukların hem kendilerine hem de topluma daha yararlı bireyler olarak yetişmeleri için ilk adımlar atılıyor.

 

Okul binası oldukça refah ve donanımlı

Oldukça yeni bir binaya sahip olan Fazıl Plümer Anaokulu, diğer okullarla kıyaslandığı zaman oldukça refah ve donanımlı bir okul olarak hemen göze çarpıyor. Her türlü donanımın bulunduğu sınıflar pırıl pırıl durmuda. Sınflardaki ışık seviyesi ve ısıtma sistemi oldukça yeterli. Sınıflarda çocukların eğitim için ihtiyaç duyacağı her türlü malzeme, araç ve gereç de mevcut. Okulun tamamının boya ve bakımı da oldukça iyi durumda.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2014, 00:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473