banner564

Kapsamlı soruşturma

25 milyon dolarlık rüşvet olayının döndüğü şaibeli silah alımında dikkatler güneydeki Zelan şirketine yöneldi

Kapsamlı soruşturma
banner598

   Rus füzeleri TOR MI’lerin satın alınmasında rüşvet aldığı ve benzeri suçlardan dolayı yargılanan ve hapis cezası alan Yunanistan eski Savunma Bakanı Akis Çohacopulos’la ilgili araştırmanın ucu Güney Kıbrıs’a uzandı. Merkezi Lefkoşa’da bulunan Zelan Limited’e yönelik 2003 yılında gerçekleştirilen milyon Euro’luk havalelerin şüpheli olduğu tespit edildi.

    Çohacopulos’un Savunma Bakanlığı yaptığı dönemde satın alınan 21 TOR MI’lerden 14’ü Güney Kıbrıs’a gönderilmişti. Çohacopulos’un suçlandığı 25 milyon dolarlık rüşvet olayında, söz konusu paranın, Rusya’dan, Güney Kıbrıs’ta kayıtlı olan “Drumilan Ofset Programme Ltd” şirketine, buradan da New York ve ardından İsviçre’ye aktarıldığı da söylenmişti.
   Yunanistan Eski Savunma Bakanı Akis Çohacopulos, geçen yıl adının bir dizi suç ve denizaltı skandalına da karışması nedeniyle yargılandığı davada 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
    Kathimerini gazetesi, olayı araştıran Yunan sorgu memurlarının, Güney Kıbrıs’ta yaptıkları araştırma sonucunda, Alman Ferrostaal şirketinin, Zelan Limited şirketinin hesabına Haziran 2003’te 1 milyon 681 bin 131 Euro, daha sonra ise 1 milyon 500 bin 177 Euro havale yaptığını tespit ettiğini aktardı.

   Sorgu makamlarının, söz konusu şüpheli havaleleri, denizaltılarına ilişkin yasa dışı ödemelerle ilişkilendirdiğini belirttildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2014, 01:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473