banner564

Karar zamanı

Anastasiadis’in, hükümet içi dengeler ile ortak açıklama arasında bir seçim yapmak zorunda kalacağı belirtiliyor

Karar zamanı
banner598

   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in çok yakında hükümet içi dengeler ile müzakerelerin yeniden başlamasının yolunu açacak bir ortak açıklama arasında seçim yapmak zorunda kalacağı belirtildi.

    Haravgi Gazetesi, gelecek 1-2 hafta içinde kesin karar vermek zorunda kalacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

   “Son 5 aydır ortak açıklama yapılması yönünde hareket etmesine, bir yandan da maksimalist talepleri tatmin etmek veya bazı hükümet ortaklarının veya kendisini etkileyen ve yönlendiren diğer güçlerin çözüm perspektifine olumsuz tavırlarını ‘hasır altı etmek’ istiyor görünüp koalisyon hükümetindeki dengeleri korumak istemesine karşın, önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde kesin karar vermek zorunda kalacak.

Yanlışlar yapıldı


   Başkanlık Köşkü’nden çevrelerin, bugüne kadar, “ortak açıklamada mutabakatın neredeyse çözümün yarısı olduğu!” izlenimi yaratılmasının yanlış olduğunu itiraf ettiğini aktaran gazete,

   “Bu, Kıbrıs Rum tarafının 18 Aralık’taki önerisiyle oldu ve iktidardakiler, bu içeriğe sahip bir ortak açıklama ile çözüm yolunun yarısının aşılacağını söylediler. Ancak aynı zamanda Başkan’a yakın kaynaklar, ‘işgal’ Tipobet bölgelerindeki liderlik değişmeden Kıbrıs sorununda özlü hiçbir şey olamayacağına inanıyor” görüşünü belirtti.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2014, 01:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474