banner564

‘Hayata tutunma programı’

Hükümlü ve tutukluların yeniden topluma kazandırılmasını amaçlayan proje için tüm taraflar protokole imza koydu

‘Hayata tutunma programı’
banner598

Hükümlü ve Tutukluların Yeniden Topluma Kazandırılması Projesi’ne yönelik protokolün imza töreni dün saat 10.00’da Merkezi Cezaevi’nde yapıldı.

Mahkumları topluma kazandırmayı amaçlayan projeyle ilgili protokole İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Cezaevi Müdürü Salahi Hoca, Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD) Başkanı Mehmet Zeki Avcı, Kıbrıs Türk Esnaf Ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga ve DAÜ Rektörü Abdullah Öztoprak imza koydu.

Protokol töreninde İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik de hazır bulundu.

Proje kapsamında 300 civarında tutuklu ve mahkumun bulunduğu Merkezi Cezaevi’nde çeşitli alanlarda eğitimler düzenlenecek.

Eğitimlere katılan mahkumlara ustalık ve çıraklık belgesi verilecek.

 

Arabacıoğlu: Önemli bir icraat

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, protokole çok sayıda tarafın imza atmasının önemli olduğunu söyleyerek, projeyle mahkumları mesleğe kazandırmayı ve meslek sahibi yapmayı amaçladıklarını dile getirdi.

esmer porno Roman"">Arabacıoğlu projeyi hükümetin yaptığı önemli icraatlardan biri olarak tanımladı.

 

Gürpınar: İstihdam için özel çaba...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak dezavantajlı grupların istihdamı için özel çaba harcadıklarını ifade eden Gürpınar, mahkumların da dezavantajlı grupta olduğunu söyledi.

 

Uluçay: Başka projelere örnek olsun

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, projeye katkı koyanlara teşekkür ederek, projeye 3 bakanlık tarafından destek veriliyor olmasının, hükümetin bu konudaki duyarlılığını gösterdiğini belirtti.

 

Projenin, mahkumların topluma kazandırılması açısından önemli olduğunu belirten Uluçay, mahkumların topluma kazandırılmasının toplumun her kesimine motivasyon sağlayacağını söyledi.

Uluçay, “Hükümlü ve Tutukluların Yeniden Topluma Kazandırılması Projesi”nin başka projelere örnek olması dileğinde bulundu.

 

Ustalık ve çıraklık belgesi alabilecekler

Cezaevi Müdürü Salih Amca imza töreninde yaptığı konuşmada projeye katkı koyanlara teşekkür etti.

İçişleri Bakanı Müsteşarı Hasan Alicik konuşmasında, projeyle ilgili bilgi vererek projenin mahkumları topluma kazandırmayı amaçladığını anlattı.

Proje kapsamında mahkum ve tutukluların ahşap oymacılık, çiçekçilik, sıhhi tesisatçılık, elektrik teknisyenliği, berberlik, aşçılık, metal doğrama, terzilik, ciltçilik, garsonluk gibi alanlarda eğitim alarak ustalık ve çıraklık belgesi alabileceğini belirten Alicik, kurslara katılan mahkumların cezaevinden çıktıktan sonra iş bulma ve iş kurma imkanı bulacağını savundu.

Alicik, 3 yıllık süreye yayılan ve 2 bin saat ders verilmesini öngörülen proje kapsamında mahkumlara, bilgisayar, İngilizce ve iletişim becerileri dersleri de verileceğini kaydetti.

DAÜ Rektörü Abdullah Öztoprak, üniversite olarak topluma hizmeti asli görev olarak gördüklerini dile getirerek, bu projeyi de topluma hizmet olarak gördüklerini söyledi.

Kıbrıs Türk Esnaf Ve Zanaatkârlar Odası Başkanı Hürrem Tulga, projeyi “hayata tutunma programı” olarak tanımladı ve “yapacak işiniz yoksa rehabilitasyon olmaz” diye konuştu.

Projeyle işlerinin ehli insanlar yetiştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Tulga, eğitim alan mahkumların kalfalık seviyesine kadar yükseleceklerini anlattı.

 

Güvenli sürüş eğitimi...

TKÖD Başkanı Mehmet Zeki Avcı da,proje kapsamında güvenli sürüş eğitimi vereceklerini dile getirerek, eğitimlerin cezaevinin uygun gördüğü saatlerde düzenleneceği bilgisini verdi.

Konuşmaların ardından taraflar protokole imza koydu. Daha sonra geçen Aralık ayında trafik eğitimi alan mahkumlara belgeleri takdim edildi ve eğitimlerin verildiği derslikler gezildi.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2014, 05:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473