banner564

Taşkınköy’de sıcak bir yuva

Merhum Türk-Sen Genel Başkanı Necati Taşkın’ın ismi verilen ilkokulda, öğretmen ile velilerin uyumlu ve överili çalışması öğrencilerin başarısına yansıyor

Taşkınköy’de  sıcak bir yuva
banner598

Adını merhum Türk-Sen Genel Başkanı Necati Taşkın’dan alan bu İlkokulumuz 1984 yılından beridir ülkemiz eğitimine hizmet vermeye devam ediyor.

Açıldığı ilk dönemlerde oldukça az olan öğrenci zaman içerisinde sürekli artış göstererek 270 kişiye ulaştı. Okulun bulunduğu bölge nedeniyle öğrenci sayısı zaman zaman değişse de genelde artış eğiliminde. Okulda her sınıf  2 şube olacak şekilde toplam 10 derslik bulunuyor. Bunun yanında 1 müzik, 1 İngilizce ve 1 özel eğitim odası bulunuyor. Yine bu okulumuzda 120 kişi oturma kapasiteli bir toplantı ve seminer odası bulunuyor. Bu salonda projeksiyon cihazı ve ses düzeni de mevcut. Necati Taşkın İlkokulunda görevli sayısı ise 20.

 

Spor salonu büyük dert

Necati Taşkın İlkokuluna ait olan ve okul sınırları içerisinde bulunan kapalı spor salonu, bu okulumuza büyük sıkıntılar yaşattı. Salonun misafir tuvaletinin bulunmaması nedeniyle bu salonda yapılan organizasyonlarda seyircilerin bu ihtiyacının karşılanmasında çok büyük sorunlar yaşandı. Okul saatleri içerisinde izleyiciler ihtiyaçlarını öğrencilerin kullandığı tuvaletlerde giderirken, okulun kapalı olduğu saatlerde ise nereyi uygun bulurlarsa orada giderdi. Okul yönetimi zaman zaman çok kötü görüntülerle karşılaştıklarını ve okulun müstahdemlerinin sabahleyin ilk yaptıkları işin bu alanları temizlemek olduğunu belirtti. Spor salonu civarına okul yönetimince konan kameralar bu problemi biraz olsa da giderdi ancak net çözüm sağlanamadı. Bu arada spor dairesi tarafından salona gelen izleyicilerin kullanması için tuvaletler yaptığı ancak uzun zamandır bitirilemediği bilgileri de verildi.

 

Lefkoşa bölgesinin en iyilerindeniz

Okul yönetimi özellikle gçmiş yıllarda yaşadıkları bazı sıkıntılara rağmen okuldaki eğitim seviyesinin Lefkoşa bölgesinde bulunan ilkokullar arasında oldukça iyi bir seviyede olduğunu belirtti. Okulda eğitim gören çocukların yapılan bazı giriş sınavlarındaki başarıların çok iyi olduğu da vurgulandı. Okulda bulunan eğitmenlerin oldukça tecrübeli ve özverili olmasının çocukların bu başarılarında büyük payı olduğu da belirtildi. Yine okuldaki birçok sıkıntının da eğitmenlerin çok uyumlu ve iyi niyetli olmaları sebebiyle kolaylıkla giderildiği de vurgulandı. Yönetim ayrıca okulda eğitim gören öğrenci profilinin oldukça iyi olduğunu ve ailelerin de ilgili olduklarını belirtti.

 

Özel eğitim için diğer okullardan da geliyorlar

Okulda bulunan özel eğitim odası ve özel eğitim eğitmeni, bu okula devam eden öğrencilerle sürekli uyumluluk eğitimleri yapıyor. Normal sınıflarda öğrenim gören bu çocuklar buradaki eğitmen tarafından tek tek eğitilerek uyum problemlerinin ortadan kalkması için uğraş veriyor. Bu arada özel eğitim eğitmeni bulunmayan bazı okullardan da buraya öğrencilerin geldiği ve burada eğitim aldığı bilgisi de verildi.

 

Milli Eğitim Mariobet Bakanı ve Taşkınköy muhtarına özel teşekkür

Okul yönetimi Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun okullarını bizzat ziyaret ettiğini ve okulun eksiklikliklerini yerinde inceledikten sonra bunların giderilebilmesi için hemen harekete geçtiği ve birçok problemi de çözdüğünü belirtti. Yine Taşkınköy Muhtarı Derviş Dizliklioğlu’nun Taşkınköy İlkokulu ile çok yakından ilgilendiği ve her sıkıntılarına koştuğu belirten okul yönetimi, muhtarın her zaman yanlarında olmasından dolayı da çok mutlu olduklarını belirttiler. Okuldaki birçok problemin çözülmesine katkı koydukları için Milli Eğitim Bakanı ve Taşkınköy Muhtarına bilhassa teşekkürlerinin iletilmesi de okul yönetimi tarafından istendi.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2014, 02:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473