banner564

Turizme katkısı olacak

YDÜ’de Denizcilik Müzesi açılış çalışmaları hız kazandı

Turizme katkısı olacak
banner598
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) tarafından oluşturulmaya başlanan Denizcilik Müzesinin hazırlık çalışmaları, Yakın Doğu Enstitüsü koordinatörlüğünde devam ediyor.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, Müzenin kuratörlüğünü Türkiye'de birçok müze projesine imza atmış olan ve halen Müzecilik Meslek Kuruluşu Derneği Başkan Yardımcılığı ile Uluslararası Deniz Tarihçileri Birliği (International Association of Maritime Studies- IAMS) Genel Sekreterliği görevlerini sürdüren İstanbul Deniz Müzesi Eski Müdürü ve deniz tarihçisi Ali Rıza İşipek yapıyor.  Müzenin kurucu küratörlüğünü üstlenen İşipek, "müzenin konsepti ve çalışma programı hakkında verdiği bilgide toplumdaki değeri her gün başka bir boyutla karşımıza çıkan müzeler, geçmişi koruyup, bugünü yaşatarak geleceği de hazırlamaktadır" dedi. Yakın Doğu Üniversitesi de bu olgudan yola çıkarak özellikle gelecek nesillere denizcilik kültürümüzün aktarılması, asırlardır dünyanın en eski ve en önemli deniz ticaret yolu üzerinde bulunan Kıbrıs'ın tarihinin öğretilmesi, denizlerin insanlık için sağlamış olduğu imkanların tanıtılması ve denizcilik alanındaki teknolojik gelişmelerin gösterilmesi misyonu ile bu projeyi hayata geçirmekte olduğunun altını çizen İşipek, Denizcilik Müzesinin kurulmasının ülkemiz turizmi açısından da büyük bir eksikliği gidereceğini belirtti.
Yürütülmekte olan yoğun çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan müze küratörü Ali Rıza İşipek, Denizcilik Müzesi'nin çekirdek koleksiyonunu oluşturacak olan eserlerin toplanmasına başlandığını ifade etti.  Denizcilik Müzesinin, öncelikle Yakın Doğu Üniversitesi bünyesindeki Müze Binası dahilinde oluşturulacağını, müteakiben Denizcilik Müzesi için ayrı bir bina inşa edileceğini belirten İşipek, bu çalışmanın iki senelik bir süreyi kapsayacağını ve müzenin aşamalı olarak 2015 yılı sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474