banner564

Aşırı sürat felaket getirdi

Karabük'ten Gerede istikametine seyreden Nugzar Sharashidez kontrolündeki PZ 089 yabancı plakalı tır, TEM Otoyolu Gerede bağlantı yolunda önünde seyreden Semih Alay'ın kullandığı 06 AZ 647 plakalı otomobile, Erkan Demir idaresindeki 36 Turgutreis 010 plakalı yolcu otobüsü de tıra çarptı.

Aşırı sürat felaket getirdi
banner598
Kazada, yolcu otobüsünde bulunan Nizam Gündüz ile otomobilde bulunan Abdullah Alay, olay yerinde hayatını kaybetti. İlk belirlemelere göre, otomobil sürücüsü Semih Alay ile otobüsteki 8 yolcu yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Gerede ve Bolu'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Otobüste bulunan diğer yolcular ise polis minibüsüyle Gerede İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

“Çarpmanın etkisyile uyandık”
Otobüs şoförü Erkan Demir, tırın aşırı hızlı olduğunu iddia ederek, "Gerede bağlantı yoluna yaklaştığım sırada 90 ile seyrederken tır beni solladı. Daha sonra önünde seyreden otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle tırın dorsesi yolu kapattı. Dorseye çarpmamak için yoğun çaba sarf ettim ama otobüsü kurtaramadım" dedi. Kars'tan İstanbul'a gittiklerini söyleyen otobüs yolcuları ise çarpmanın şiddetiyle uyandıklarını ve otobüste bulunan bir kişinin kazada öldüğünü öğrendiklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473