banner564

UKÜ’de düzenlenen törende, 30 farklı ülkeden bin 154 öğrenci diplomalarını aldı

Gerçek hayat onları bekliyor

UKÜ’de düzenlenen törende, 30 farklı ülkeden bin 154 öğrenci diplomalarını aldı
banner598

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleşti. UKÜ yerleşkesinde Amfi Tiyatro’da düzenlenen mezuniyet töreninde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere mezun olmaya hak kazanan 30 farklı ülkeden bin 154 öğrenci diplomalarını aldı.
Törene; Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Müsteşarı Asım İdris, Lefkoşa Kaymakamı İbrahim Basri, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke, YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Dr. Ziya Öztürkler, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.
UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri yaptığı konuşmada, toplam mezun sayısının 12 bine ulaştığını belirtti. Sürdürülebilir başarının kaliteye yatırım yapılması ile sağlanacağına dikkat çeken Rektör Nadiri, UKÜ’nün birçok programının uluslararası nitelikteki MÜDEK, MİAK, FIBAA, Pearson-Assured, FEDEK akreditasyonlarına sahip olduğu ve akreditasyon çalışmalarının devam ettiğini, bunların yanı sıra dünyanın saygın 220’yi aşkın üniversitesi ile de akademik işbirliği anlaşmaları bulunduğunu kaydetti.
Diploma takdimlerinin sona ermesi ile mezun öğrenciler UKÜ Uluslararası Müzik Korosu’nun mini konserinin ardından geleneksel kep atımını gerçekleştirdi. UKÜ 2017-2018 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni havai fişek gösterisi ve üniversite kampüsünde düzenlenen mezuniyet kokteyli ile son buldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474