banner564

YDÜ'den yeniden yapılanma

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi için yeniden yapılanıyor

YDÜ'den yeniden yapılanma
banner598
Türkiye Kadınlar Basketbol İkinci Lig Final Maçlarında aldığı galibiyetler ile Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi’nde oynamaya hak kazanan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımı, ligdeki mücadeleye yeniden yapılanarak hazırlanıyor.
Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi’nde başarılı bir sezon geçirerek, ilk 8 sekiz içinde yer alıp Avrupa Kupalarına gitme hedefiyle yeni sezona başlayacak olan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı takım yapısını yeniden yapılandırarak güçlendirme kararı aldı.  
Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Yönetim Kurulu aldığı kararlarının neticesinde, üniversite bünyesinde yer alan basketbol şubesinin yeniden yapılandırılmasına, altyapının güçlendirilmesine ve bu çerçevede altyapıdan A takıma oyuncu kazandırabilmek, A takımının birinci ligde kendisine koyduğu hedefleri  gerçekleştirebilmek adına önemli bir sistemi hayata gerçekleştirme kararı aldı. Takımlar arası iletişimin ve yaş grupları arasında sistemli bir çalışmanın hayata geçirilmesi amacı ile hayata geçirilen bu yapının temel hedefi altyapıdan başarılı oyuncaların A takımına geçişini sağlamaktır. Yeniden yapılandırılan Basketbol Şubesi içerisinde Teknik Koordinatör görevine ise geçtiğimiz sezon Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol takımını çalıştıran, takıma çok emeği geçen, yaşanan başarıların mimarlarından Baş Antrenör İlker Gözeneli getirildi. Gözeneli, yeni kurulacak olan Girne Üniversitesi Basketbol Takımı’nın Baş Antrenörü görevi ile birlikte A Takım Teknik Koordinatörü görevlerini de eş zamanlı olarak yürütecek.

Atamtürk: Hedef çağdaş bir yapı oluşturmak
Konu ile ilgili olarak, Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Atamtürk yaptığı açıklamada Yakın Doğu Üniversitesi’nin basketbola son dönemlerde büyük yatırımlar yaptığını, sporcu sayısının sürekli arttığına dikkat çekerek 2015-2016 sezonunda Türkiye Kadınlar 1. Liginde mücadele edecek olan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın basketbol takımın hedeflerini gerçekleştirmek adına önemli kararlar aldıklarını söyledi. Hakan Atamtürk basketbol organizasyonlarının daha efektif,  değişik yaş grubu takımlarının birbirleri ile koordineli bir şekilde çalışmasını ve altyapıdan üst yapıya oyuncu yetiştirebilmek adına Basketbol Şubesi’nin oluşturulduğunu ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2015, 05:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473