banner564

Sürpriz buluşma

CHP içinde etkin bir güze sahip olan eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü

Sürpriz buluşma
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı Dışişleri Konutu’nda kabul etti.
Sürpriz buluşmanın ardından açıklama yapan Deniz Baykal, görüşme talebinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldiğini ifade ederek, görüşmenin sohbet havasında geçtiğini belirtti. Baykal, Erdoğan’la görüşmesine dair "Her türlü koalisyon çözümüne açık bir anlayış içinde olduğunu gördüm. Muhalefetin kendi arasında bir koalisyon oluşturmasına hiçbir itirazının olmadığını gördüm" dedi. 
Baykal, seçimlerin tamamlanmasından sonra yeni TBMM açılışından önce en yaşlı üye olması hasebiyle başkanlık yapacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapma ihtiyacı içinde kendisiyle görüştüğünü kaydeden Baykal, görüşmeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da öncesinden haberi olduğunu vurguladı. 
Görüşmede, Türkiye’nin önündeki sorunların kapsamlı bir şekilde ele alındığını ifade eden Baykal, koalisyon konusunun gündeme gelip gelmediği sorusuna "Burada benim bir koalisyon görüşmesi konumum yok, olamaz. Ben bir milletvekiliyim. Partiler ve partilerin genel başkanları var. Yetkili organları var. Onlar bu konuda çeşitli hazırlıklar yapıyorlardır tahmin ederim. Benim bu çalışmalarla ilgili somut bir girişimim söz konusu olamaz" karşılığını verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde geçici Meclis başkanlığının daimiye dönüşmesi adına herhangi bir şeyin gündeme gelmediğini ifade eden Baykal, görüşmenin genel siyasi bir sohbet olduğunun altını çizdi. Siyasi partilerin kendi aralarında bir uzlaşmayı gerçekleştirdikleri takdirde bunun Cumhurbaşkanlığı'ndan engellenmesi gibi bir şeyin söz konusu olamayacağını kaydeden Baykal, "Koalisyon oluşturma konusunda Sayın Cumhurbaşkanı'nın özel bir çaba içerisinde olduğuna dair bir izlenim almadım. Koalisyon oluşturmak partilerin işidir." dedi. Erken seçimin tercih edilen bir çözüm olmadığını vurgulayan Baykal, Türkiye’nin seçimden daha yeni çıktığını kaydetti.


Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile görüştü. 
Baykal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmesinin ardından, CHP Genel Merkezi'ne geldi. Kılıçdaroğlu ile Baykal arasındaki görüşme başladı. Baykal’ın Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi vermesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2015, 05:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473