banner564

3 işletme mühürlendi

Girne Belediyesi’nin yaptığı sağlık denetimlerinde 11 bin 276 TL para cezası kesildi

3 işletme mühürlendi
banner598

 Girne Belediyesi’nin yaptığı sağlık denetimlerinde 3 işletme mühürlendi, 168 farklı ürün müsadere edildi ve 11 bin 276 TL para cezası kesildi.

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi ekipleri toplum sağlığını ilgilendiren otel, lokanta, kafe, market, gıda üretim ve satışı yapılan işletmelere yönelik gıda ve hijyen denetimlerini sürdürüyor.
Sağlık şubesi ekipleri; gıda üretim alanlarının koşulları, çalışanların kişisel hijyeni, sağlık karneleri, mutfak, tuvalet ve depo alanlarının genel temizlik ve hijyen koşulları, kullanılan gıdaların muhafaza koşulları ve sağlığa uygunluğunu denetliyor.

Üç işletme mühürlendi
Girne Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre sağlık şubesi ekipleri 2019 yılının ilk 3 ayında 372 hijyen denetimi gerçekleştirildi. Denetlenen işletmelerin; işletme izni, sağlık karnesi ve genel hijyen konularında sorun ve eksiklik olmasından dolayı 3 işletme mühürlendi. Raf denetimlerinde 9 işletmenin gıda ve hijyen kurallarına uygun olmayan 168 farklı ürünü müsadere edildi. Yapılan denetimler sonucunda kurallara uymayan işletmelere 11 bin 276 TL para cezası kesildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474