banner564

“Beni tedavi ettirin”

Park halindeki araçtan hırsılık yaptığı iddiasıyla tutuklanan Hasan Yalınayak, uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyleyerek mahkemeden af diledi

“Beni tedavi ettirin”
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da park halinde bulunan 8 aracın camlarını kıran ve araçların içerisinde 160 TL para, güneş gözlüğü ve parfüm çalan Hasan Yalınayak, dün tutuklama talebi ile çıkarıldığı mahkemede, “uyuşturucu bağımlısıyım, kimse elimden tutup tedavi ettirmedi, beni cezaevine yollamayın tedavi ettirin” diyerek kendini savundu. Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Muhammet Göztaş, zanlının, 14 Mart 2019 gecesi Gazimağusa’nın farklı bölgelerinde  park halinde bulunan 8 tane aracın camını kasti olarak kırdığını ve araçların içerisinden 160 TL nakit para, dizüstü bilgisayar,  güneş gözlüğü ve parfüm sirkat ettiğini söyledi. 
Zanlının Güzelyurt’ta 15 Mart tarihinde işlediği sirkat suçu nedeni ile yakalandığını ve oradaki soruşturmasının tamamlanmasına müteakip kendilerine teslim edildiğini belirten Göztaş, tahkikatın tamamlandığını bildirerek, sürekli suç işleyen zanlının, serbest kalması halinde benzer suçları işlemesinin kuvvetle ihtimal olduğunu öne sürdü. Polis, zanlının davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Kontrolden geçecek
Mahkemede söz alan zanlı uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve kimsenin elinden tutmadığını savunarak, tedavi ettirilmesini talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, zanlının, 1 ayı geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. Yargıç, ayrıca zanlının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kontrolden geçirilmesi yönünde talimat verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473