banner564

Amaç yerli iş  gücü istihdamı 

Hasta ve engelli bireyler için refakatçi olacakların eğitimine yönelik kurs düzenlenecek

Amaç yerli iş  gücü istihdamı 
banner598

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği tarafından, “İstihdam Güvenceli Hasta Refakatçisi Eğitim Projesi” için protokol imzalandı.

İşbirliği protokolü, yerli işgücü istihdamının desteklenmesi tüzüğü çerçevesinde, istihdam güvenceli hasta ve engelli bireyler için refakatçi eğitimi programına yönelik eğitim, öğretim ve kurs faaliyetlerinin düzenlenmesine dair işbirliğini içeriyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yer alan imza töreninde protokole, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, Sağlık Bakanı Filiz Besim ile Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit imza koydu.
Törende, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, Sağlık Bakanı Filiz Besim ile K.T. Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit birer konuşma yaptı.

Yolluk verilecek
Programın eğitimi Sağlık Bakanlığı tarafından verilecek ve eğitim süresince Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu tarafından onaylanan  “İstihdam Güvenceli Hasta Refakatçisi Eğitim Projesi” kapsamında, KKTC vatandaşı katılımcılara günlük asgari ücret kadar yolluk verilecek.
15 gün (40 saat) sürecek eğitim programında, eğitimler Sağlık Bakanlığı bünyesinde ve denetiminde gerçekleştirilecek. Eğitimlerin 2 saati, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneğine bağlı Mehmet Reis Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yer alacak.
Devamlılığın zorunlu olduğu eğitimler sonunda kursiyerler yazılı ve uygulamalı sınava tabi tutularak, sınavda başarılı olanlara Sağlık Bakanlığı onaylı, 2 yıl geçerli kurs katılım belgesi verilecek. Protokol 3 yıl geçerli olacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473