banner564

11 Ocak’ta raflarda 

Tulga, rekoltenin düşük olması nedeniyle açığı kapatmak için yasal yoldan zeytinyağı ithal ettiklerini açıkladı

11 Ocak’ta raflarda 
banner598

 Esnaf Zanaatkarlar ve Üreticiler Pazarlama Kooperatifi (EZ-KOOP)  bu yılki zeytin rekoltesinin düşük olması nedeniyle açığı kapatmak için yasal yoldan zeytinyağı ithal ettiklerini açıkladı. EZ-KOOP,  ithal edilen yağın 11 Ocak’tan sonra raflarda yerini alacağını da duyurdu.

Esnaf Zanaatkarlar ve Üreticiler Pazarlama Kooperatifi ile Büyükkonuk Zeytin Üreticileri Tarım Kooperatifi Yönetim Kurulları zeytinyağı ithalatı konusunda basın toplantısı düzenledi. 
Basın toplantısında konuşan EZ-KOOP Başkanı Hürrem Tulga, zeytinyağı konusundaki son günlerde yaşanan gelişmeleri soğukkanlılıkla ve üzüntü içinde izlediklerini ifade ederek, basın toplantısını kamuoyunu bilgilendirmek için düzenlediklerini söyledi. 

Kooperatifleşmeyi getirdik
Tulga, zeytinyağı konusunda üretimin devamlılığı için kooperatifleşmeye gittiklerini belirterek, bu çerçevede Büyükkonuk merkezli Zeytin Üreticileri Tarım Kooperatifi, Mehmetçik (Galatya) merkezli üzüm ürünlerini işlemeyi amaçlayan Kas-Koop ve Esnaf Zanaatkar ve Üreticiler Pazarlama Kooperatifi oluşturduklarını kaydetti. 
Bu yıl zeytinin az ve dolayısıyla zeytinyağının da az olduğunu ifade eden Tulga, ülkede zaman zaman 700 ton hatta daha fazla zeytinyağı üretildiği halde bu sene üretilen yağ miktarının bu yıl rekoltenin üçte birinin dahi olmadığına işaret etti. 
Tulga, zeytin değirmenlerinin de çalışamadığını ifade ederek, bu gelişmeler üzerine Tarım Bakanlığı’na başvurduklarını ve ülkedeki zeytinyağı açığını kapatmak için yasal yoldan devlete parasını ödeyerek 25 ton zeytinyağı ithal ettiklerini söyledi. 

Suçlamalar üzdü
Bunun üzerine kendilerine "tüccar, kalitesiz ucuz ürünle tüketiciyi zehirlemeye çalışma, yasa dışı mal getirme, milleti kazıklama" suçlamaları getirildiğini söyleyen Tulga, kooperatiflerin tek derdinin üreticiyi desteklemek ve tüketiciye sağlıklı uygun fiyata zeytinyağı sağlamak olduğunu vurguladı. 
Tulga, yeni yağın raflarda 11 Ocaktan sonra yer bulmaya başlayacağını da kaydetti. 
Basın toplantısında üreticiler ve kooperatif yetkilileri de hazır bulundu, görüşlerini paylaştı, asılsız haberlerden duydukları rahatsızlığı dile getirdi ve soruları yanıtladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474