banner564

Moral buldu

Erhürman, cunhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini telefonla aradığını, Türkiye’den bir miktar paranın geldiğini ve müteahhitlerin ödeneceğini açıkladı

Moral buldu
banner598

Başbakan Tufan Erhürman, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon konuşması sonrasında reel sektörün alacaklarının ödeneceği kadar ciddi bir miktarın KKTC’ye yakın zamanda aktarılacağı sözünü aldığını açıkladı. Başbakan, KKTC-TC 2019-21 Ekonomik protokolünün de yakın zamanda imzalanacağını söyledi.
Katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulunan Erhürman, Türkiye yetkilileri ile muhatap bulamıyorlar söyleminin doğru olmadığını ifade ederek, Türkiye’deki sistem değişikliği nedeniyle adaptasyon sıkıntısı yaşandığını ancak bunun muhatap bulunmuyor diye yorumlanmasının doğru olmadığını belirtti.
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gece kendisini telefonla arayarak hem geçmiş olsun dediğini hem de beklenen kaynağın bir miktarının aktarıldığını söylediğini dile getiren Başbakan Erhürman, yatırtılan kaynak ile müteahhitlerin ödemelerinin yapılacağını ifade etti.
Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu ve ülkede yaşanan bir takım sıkıntılar yaşandığını belirten Erhürman, ancak buna rağmen Türkiye’nin ilk fırsatta kaynak aktardığını belirtti.
Başbakan Erhürman, “Biz gerek hükümete gerekse de her yerde sevgi saygı ile yolumuza devam edeceğiz. Kimse koalisyon hükümetini bozamaz. Kimse Türkiye ilişkilerimizi bozamaz. 2019 bize 2018’de yaşanan acıları yaşatmasın. Kıbrıs Türk halkı kendisine güvenini azaltmasın yeter ki biz tüm sorunları aşarız. Biz çok daha kötü koşullarda yaşadık” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474