banner564

Ercan’da dram

Soğuk havaya rağmen havalimanı girişinde 9 gündür açlık grevi yapan iki CAS çalışanı intihar girişiminde bulundu

Ercan’da dram
banner598

Ömer KADİROĞLU
Cyprus Airport Services (CAS) şirketinin tasfiye edilmesinden sonra Ercan Havalimanı girişinde süresiz açlık grevine başlayan CAS çalışanları tam anlamıyla dram yaşıyor. Soğuk havalara rağmen grev 8. gününü doldururken, dün iki çalışan intihar teşebbüsünde bulundu. Benzin dolu şişeyle havalimanı girişindeki bir reklam tabelasının üzerine çıkan eylemciler, yetkililerin eylem yerine gelerek gerekli açıklamaları yapmalarını istedi. İki çalışan, Başbakan Tufan Erhürman’ın bir televizyona çıkarak, gerekli açıklamayı yapacağını söylemesi üzerine eylemlerinden vazgeçti.

“Çaresiziz”
CAS çalışanlarının Ercan girişindeki açlık grevi dün intihar girişimine sahne oldu. İki çalışan, yanlarına aldıkları benzin dolu şişeyle havalimanı girişindeki bir reklam tabelasının üzerine çıktı. Yaşadıkları sorunlara duyarsız kalındığını, hayatlarının kötüye gittiğini, bu nedenle yaşamak istemediklerini ifade eden çalışanları ikna etmek için herkes seferber oldu. 
Polis, itfaiye ekipleri ve diğer eylemciler, iki çalışanı aşağıya indirmek için çaba sarf etti.
Yetkililerin eylem yerine gelerek gerekli açıklamaları yapmamaları halinde intihar edeceklerini ifade eden iki çalışan, Başbakan Tufan Erhürman’ın bir televizyona çıkarak, gerekli açıklamayı yapacağını söylemesi üzerine eylemlerinden vazgeçti.
Yaklaşık 6 metrelik reklam tabelasından uzun uğraşlar sonucu inen iki eylemci “Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Zor durumdayız ve kimse bir çözüm üretme çabasında değil. Çaresiziz” dedi.

Psikolojik destek verilecek
TKP Yeni Güçler Genel Başkanı ve Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, eylem yerine giderek CAS çalışanlarını ziyaret etti.
Çakıcı ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada açlık grevinin kişilere kalıcı ve ciddi zararlar verebileceğini, bu nedenle de duyduğu endişeyi dile getirdi. Siyasetçi olarak değil bir doktor olarak eylem yerine geldiğini ifade eden Çakıcı, “Verdikleri yalan sözleri düzeltecekler. Siyaset mertlik ve fedakârlık ister” şeklinde konuştu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473