banner564

Asgari Ücret  Belirlenemedi

İşveren tarafı, “Bu şartlarda iş yapmak imkansıza yakın” dedi, işçi tarafı ise “2 bin 740 TL’ye kim kalifiye eleman olmak için mücadele eder” diye sordu

Asgari Ücret  Belirlenemedi
banner598

Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Asgari Ücret Saptama Komisyonu 2019 yılının ikinci asgari ücretini belirlemek üzere dün toplandı.
Toplantının açılışında, Bakan Sucuoğlu, Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası Başkan Yardımcısı Mustafa Aroğlu ve Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Sekreteri Ali Yeltekin konuştu.
İşverenler adına söz alan Aroğlu, “Bu şartlarda iş yapmak, satış, tahsilat yapmak, hizmet satmak imkansıza yakın. İlle de yılda iki, üç defa asgari ücret tespiti yapılması gerekliliği yok. Bunun ekonomiye getirisi de olmaz” dedi
İşçiler adına konuşan Yeltekin ise, “2 bin 740 TL’ye kim kalifiye eleman olmak için mücadele eder? Kimse. İş bulan Rum tarafına, Avrupa’ya gidiyor, göç ediyor.  Özellikle özel sektördeki çalışanlara, bu çalışanların sendikalı olmasına önem gösterilmeli…14 müfettişle çalışma hayatında doğru denetim ve tespit yapamayacağız, ezilen hep işçi sınıfı olacak” şeklinde konuştu.

Sucuoğlu, yanlış anlaşılmayı düzeltti
İlk sözü alan Bakan Sucuoğlu, dün işveren ve işçi temsilcilerinin düşüncelerinin ve önerilerinin dinleneceğini belirterek, “İki tarafın hassasiyeti bizim için önemli. Umarım kısa süre içinde kabul edilebilir bir asgari ücret noktasına geleceğiz” şeklinde konuştu.
Sucuoğlu, bir televizyon programında, ülkede 9 bin 400’ü KKTC vatandaşı, 600’ü KKTC vatandaşı olmayan 10 bin işveren olduğunu dile getirdiğini ancak bu konuda bir yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. Bakan Sucuoğlu, “10 bin işveren kaçak diye bir ifadem olmadı” şeklinde konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473