banner564

Farklı Bir Görüş Sundu

HP’li Manvoğlu, milletvekillerinin görev süresinin 10 yılla sınırlanması, bakanların hepsinin teknokrat olarak atanması durumunda başkanlık sistemine gerek kalmayacağını belirtti

Farklı Bir Görüş Sundu
banner598

Halkın Partisi (HP) Lefkoşa Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, yazılı bir açıklama yaparak, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Manavoğlu açıklamasında, sistem değişikliği konusuna da değindi. 
Şu an çeşitli sebeplerle Başkanlık sisteminin kabul görmesinin zor olacağını ama yapılacak üç düzenlemeyle ülkenin önünü açmanın mümkün olabileceğini ifade eden Manavoğlu, bunun partisinin değil kendi düşüncesi olduğunu kaydetti. 
Manvoğlu, milletvekillerinin görev süresinin 10 yılla sınırlanması, bakanların hepsinin teknokrat olarak atanması sağlanırsa başkanlık sistemini konuşmaya gerek kalmayacağını vurguladı. Manavoğlu, Meclis’in açılış tarihinin de 1 Eylül olması gerektiğine inandığını ifade etti.
Manavoğlu, “Partisinin yola çıkarken verdiği sözlerden taviz vermeden, ülkenin imkanları ölçüsünde bazı şeyleri değiştirerek, bazı şeyleri düzelterek yoluna devam ettiğini” söyledi. 
Manavoğlu, sonunda kaybetmek bile olsa savunulan değer ve olgulardan taviz vermeyeceklerini, eski siyaset anlayışını değiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi. 

“Artık farklı işbirliklerine gitmeliyiz”
Doğu Akdeniz’deki sondaj krizini yorumlayan Manavoğlu, son yaşananların, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın “Artık farklı işbirliklerine gitmeliyiz” söyleminin haklılığını kanıtladığını ifade etti. 

“Polise büyük görev düşüyor”
Gülşah Sanver Manavoğlu, ülkede suç oranlarının artması konusuna da değindi. 
“Nüfusun değişmesi, kaçakların artması, değişik ihtiyaçlardan dolayı işçi olarak getirilip başıboş bırakılan bir kesimin olmasının” bunda etkin unsurlar olarak gördüğünü belirten HP milletvekili Manavoğlu, bu konuda polise büyük görev düştüğünü kaydetti. 
Rum kesimiyle aramızdaki sınıra rağmen ciddi bir uyuşturucu geçişi olduğunu söyleyen Manavoğlu, “Rum kesiminde bonzai üretilip bizim tarafa satılmasına göz yumulduğunu duyuyoruz. Geçişin kolay yapıldığı, organize olduğu bölgelerde daha fazla kontrol edilmesi lazım. Polisin bir dönem varlık göstermemesi, suç oranında artışa neden oldu. Suç oranını en aza indirmek istiyorsak otorite açısından ülkemize sahip çıkmamız gerekir. Polisin rolü çok büyüktür. Düzenli baskın ve kontrollerin yapılması lazım. Herkes suç işlediğinde başına ne geleceğini hatırlayacak” diye konuştu. 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
KEMAL
KEMAL - 5 yıl Önce

YANİ 10 YILDA KÖŞE DÖNME Mİ? OLMAZ SN VEKİL OLMAZ!

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473