banner564

Muhtar Tepkili

Bakanlar Kurulu tarafından 2017 yılında Harika Muhtarlığına verilen arsanın, geçtiğimiz ay başka bir şahsa geçtiği iddia edildi

Muhtar Tepkili
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’nın Harika Mahallesi’nde, muhtarlık binası ve sosyal tesisler amaçlı, muhtarlığa verilen arsanın, geçtiğimiz ay başka bir şahsa peşkeş çekildiği iddia edildi. Harika Mahallesi Muhtarı Mustafa Zorlu, Diyalog’a yaptığı açıklamada, 2017 yılında kendilerine tahsis edilen arsaya, muhtarlık binası inşasının başladığını ancak geçtiğimiz aylarda kaymakamlık tarafından aranarak, inşaatı durdurmalarının istendiğini iddia etti. 
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars ile görüşme talep ettiklerini, ancak kendilerine hiç bir şekilde geri dönüş yapılmadığını anlatan Zorlu, Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay ile görüştüklerini, kendilerini dinlediğini ve geri dönüş yapacağını söylediğini, ancak o tarihten itibaren halen geri dönüş yapmadığını aktardı.
Başka bir şahsa verildiğini duyduk
Arsanın geçtiğimiz ay başka bir şahsa peşkeş çekildiğini güvenilir bir yerden duyduklarını iddia eden Zorlu, konu şahsın, muhtarlık ve mahalleliye tahsis edilen arsayı, kiralama usülü ile aldığını öğrendiklerini ileri sürdü. 
Zorlu, mahallelinin, muhtarlık binasının bir an önce yapılmasını ve mahallelinin kullanıma açılmasını istediğini kaydetti.
Murat Balkanlı: Amacımız arsanın mahalleye kazandırılması
Harika Mahallesi İhtiyar Heyeti Üyesi Murat Balkanlı da, arsanın mahalleliye kazandırılmasını amaçladıklarını söyledi. Muhtarlık binası ve sosyal tesisilerin yapılacağı ve mahallelinin yararlanacağı bir arsanın, kişiye verilmesinin kabullenilemez bir durum olduğunu vurgulayan Balkanlı, “Gerekirse mahalleli ile toplanıp eylem yapacağız” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan
hasan - 5 yıl Önce

bu yüzden siz devlet değilsiniz.. bu yüzden rum sizinle tabiiki da anlaşma istemez.. önce devlet olmayı ve gereğini yapmayı öğrenmeniz gerekir.. ama 40 seneden sonra zor .. !

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474