banner564

Sesimizi Tüm Dünya Duymalı

Siber, Doğu Akdeniz’de hidrokarbon yatakları konusunda “Meclis olağanüstü toplanmalı, ortak deklarasyon yayınlanmalı” dedi

Sesimizi Tüm Dünya Duymalı
banner598

Eski Meclis Başkanı Sibel Siber, Doğu Akdeniz’de hidrokarbon yatakları ile ilgili yaşanan son gelişmeler ışığında, Meclis’in olağanüstü toplantıya çağrılması gerektiği görüşünü bildirdi.
Siber yaptığı açıklamada, “Halkın iradesinin temsil edildiği Meclis’imizde, halkımızın bu konudaki düşüncesinin ve sesinin ortak deklerasyonla tüm dünyaya duyurulması önemlidir.” ifadelerine yer verdi.
Siber açıklamasında şunları kaydetti:
“BM ve uluslararası toplum tarafından Ada etrafındaki yeraltı zenginliklerinde eşit hak sahibi olduğumuz kabul edilmektedir. Hâl böyle iken Rum tarafının ‘devlet’ olduğunu öne sürerek hidrokarbonlarla ilgili tek söz sahibi gibi davranması adil değildir ve kabul edilemez… Bu duruma seyirci kalınması ise, maalesef Doğu Akdeniz’deki gerginliği tırmandırmaktadır.
İki toplum arasında ‘ortak komite’ kurulması ve soruna uzlaşı yoluyla çözüm bulunması önerisi, geçmişteki birçok öneri gibi yine Rum tarafınca reddedilmiştir. Hidrokarbon yataklarında Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumların ortak hak sahibi olduğu kabul edilirken, ortak komite kurulmasına karşı çıkılmasının izahı mümkün değildir. Kıbrıslı Türkler iki toplum arasındaki sorunlara çözüm bulunabilmesi için her zaman yapıcı iradesini ortaya koymuştur. Son öneri de yine bu doğrultudadır. ” 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474