banner564

Hükümetin Tavrı Net

Başbakan Tatar, müzakerelerin Crans Montana’da bırakılan noktadan devam ettirilmesine karşı olduklarını belirtti

Hükümetin Tavrı Net
banner598

Başbakan Ersin Tatar, kimsenin Kıbrıs davasını küçümseyemeyeceğini vurgulayarak, Doğu Akdeniz’de son yaşanan olayların bunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.
Başbakan Tatar, Anavatan Türkiye’nin hem Kıbrıs Türklerinin hem de kendi çıkarlarının korunabilmesi için gerekli adımları attığını belirtti.
Verilen bilgiye göre, Başbakan Ersin Tatar, önceki gün Hasibe Şahoğlu başkanlığındaki Beşparmak Düşünce Grubu Derneği heyetini kabul etti.
Başbakan Tatar kabulde yaptığı konuşmada, müzakere sürecinin Eylül ayından sonra yine aynı temelde ve Crans Montana’da bırakılan noktadan devam ettirilmesine karşı olduklarını belirtti.
Böyle bir sürecin başlamasını asla uygun görmediklerini ifade eden Başbakan Tatar, hükümet ortağı Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’ın da benzer açıklamaları bulunduğunu söyledi.
Başbakan Tatar, yarım asırdan sonra geriye dönüş diye bir şeyin söz konusu olamayacağını belirterek “Bizim yapmamız gereken, ulusalcı, milliyetçi, vatanına milletine sahip çıkan, ideolojisi doğru temelde olan insanlarla birlikte KKTC’yi geliştirebilmektir” dedi.
Kıbrıs Barış Harekatı’ndan 45 yıl sonra, Kıbrıs’ta olgunlaşmış sektörler bulunduğuna işaret eden Başbakan Tatar, bunların her birinde hedeflenen büyümelerin gerçekleşmesiyle gayri safi milli hasılanın artacağına dikkati çekti.

Maraş vakıf malı…
Maraş konusunda ise Başbakan Ersin Tatar, Maraş’ın 50 yıl boyunca sürdürülen görüşmelerde hep gündeme geldiğini hatırlatarak, Maraş’ın her zaman Rumlara verileceği yönünde bir algı yerleştiğini ve çantada keklik durumunda olduğunu söyledi.
Maraş’taki malların yüzde yüzüne yakınının vakıf malı olduğunu da söyleyen Başbakan Ersin Tatar, envanter çalışmasından sonra bir sürece girilmesi gerektiğini, eğer başarılabilirse bunun KKTC ekonomisini de kalkındıracak bir potansiyel olarak gördüklerini söyledi.

Şahoğlu, Tatar’a bilgi verdi
Beşparmak Grubu Derneği Başkanı Hasibe Şahoğlu da grubun çalışmaları hakkında Başbakan Tatar’a bilgi verdi.
Kıbrıs konusundaki gelişmelerle ilgili olarak Başbakan’ın görüş ve düşüncelerini de öğrenmek üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Şahoğlu, görüş alışverişinde bulunmak istediklerini kaydetti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474