banner564

Hayatı film olacak

Kıbrıs’ın en renkli kişilerinden biri olan ‘Tavuri’ de veda etti

Hayatı film olacak
banner598

 Kıbrıs Türk toplumunun en renkli isimlerinden olan halk arasında “Tavuri” olarak bilinen Mustafa Serttaş 59 yaşında hayatını kaybetti. Hayatının 37 yılını hapiste geçiren Mustafa Serttaş, 406 kez de mahkemeye çıkarılarak bu alanda deyim yerindeyse bir rekora imza attı.  

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimliğinden yapılan açıklamada, 2 Mart’ta kalp durması (kardiak arrest)  nedeni ile hastane yoğun bakımına alınan ve solunum destek ünitesine bağlanan Serttaş’ın, tüm çabalara  rağmen önceki gece 23.15’te vefat ettiği belirtildi.
Açıklamada, ayrıca, Serttaş’a rahmet, yaslı ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilendi.

Akıncı, ailesinin acısını paylaştı
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün hayatını kaybeden Tavuri adıyla bilinen Mustafa Serttaş’ın ailesine başsağlığında bulundu.
Akıncı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
“Tavuri adıyla bilinen Mustafa Serttaş da dünyamızdan göçüp gitti. Yakın geçmişte Mağusa Devlet Hastahanesinde karşılaşmıştık. Yönetmen Derviş Zaim de oralardaydı ve çekimini yapmakta olduğu Tavuri filmini tamamlama uğraşısı içindeydi. Tavuri’nin filmlere, romanlara konu olacak bir yaşamı oldu. Hapiste geçen günleri neredeyse dışarda geçirdiklerinden fazlaydı. Bu durum onun yaşam biçimi halini almıştı. Toplumumuzun farklı bir rengiydi. Kendisine Tanrı’dan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim”.

Cana yakın bir insandı
İşlediği suçlar dolayısıyla hayatı filmlere konu olacak Mustafa Serttaş’ın sabıka kaydının yanında onu tanıyanlar dünyanın en cana yakın insanlarından biri olduğunu söylüyor. Onu tanıyanlar, “Mustafa Serttaş ya da ‘şeytan’ anlamına gelen lakabıyla Tavuri, kuzeyiyle güneyiyle bütün Kıbrıs’ı dolandırmıştır. Hikâyesinden bir değil beş film bile çıkar” diyor.

Hayatı boyunca her kılığa girdi
Tavuri, hayatı boyunca her kılığa girdi. Bakan, cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı akrabası, milletvekili, komutan, müfettiş oldu. Ada’da onun numaralarını yutan sayısız insan vardı ama o kendini hep ‘zenginden alıp fakire veren biri’ olarak tanımlıyordu. 

Aral Moral kitabını yazdı
Tavuri’nin akıllara durgunluk verecek hayat öyküsü Gazeteci Aral Moral tarafından kaleme alındı (Tavuri – Khora Kitaplığı). Tavuri, kitapta başına gelen her şeyi lafı hiç dolandırmadan anlatıyor.
Moral’ın “Son dönemlerde hayatın nasıl gidiyor” sorusuna Tavuri’nin cevabı samimi:
“İyidir Allah’a şükür. Bir enayi bulsam hemen dolandıracağım. Şimdi çok güzel planlarım var. Yakında Rum tarafına gideceğim. Gidip orayı dolandıracağım. En az 400 bin Euro kazanmayı hedefliyorum. Planı yaptım yani...” 
Dediği gibi de yaptı. Gidip birilerini dolandırmada başarılı olup olmadığı net değil ama Güney’e son seferi hapisle sonuçlandı. 3 sene sonra nihayet hapisten çıktığında Lokmacı Sınır Kapısı’ndan geçerek polise teslim oldu.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali girgin
Ali girgin - 2 yıl Önce

8 ay Metris ceza evinde kaldık sadece 8 ayın anılarından 10 film çıkar Allah rahmet etsin suçu günahı hesabı ahirette artık ama benim çok hakkın var onda helal olsun .her insan gibi günahımız sevabımız var kim ne der söyler bilemem Nur içinde yat tavuri.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474