banner564

Büyük korku yaşandı

THY’nin İstanbul-New York uçağı inişte türbülansa girdi 28 yolcu ve 2 hostes yaralandı

Büyük korku yaşandı
banner598

 Türk Hava Yolları'nın İstanbul-New York uçağı inişte türbülansa girdi. 326 yolcunun olduğu uçakta çok sayıda hostes ve yolcu yaralandı. İstanbul'dan New York'a giden Türk Hava Yolları'na ait 01 sefer sayılı yolcu uçağı, ABD hava sahasına giriş yaptıktan sonra türbülansa kapıldı.

Ani irtifa kaybeden uçakta 28 yolcunun ve 2 kabin personelinin yaralandığı açıklandı. Yaralılar New York'ta tedavi altına alındı.
New York Ulaştırma Dairesi sözcüsü Steve Coleman Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada 28 kişinin Jamaica Hastanesi, ikisinin de Queens Hastanesi'nde tedavi gördüğünü bildirdi. Yaralıların durumunun hayati olmadığı, bir kişinin bacağının kırıldığı, diğerlerininse şiş, sıyrık ve kesikleri bulunduğu belirtildi.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan THY Basın Müşavirliği, “Yolcularımızın ve ekibimizin sağlık durumu yakından takip edilmektedir” açıklamasını yaptı. New York Times’a konuşan yolculardan Sead Nikaj isimli Arnavut, çok korktuğunu söyledi. Nikaj, “Arnavutluk’tan dönüyordum ve uçak inişten 40 dakika önce türbülansa girmeye başladı. Yolcuların koltuklarına oturması ve emniyet kemerini takması istendi. Daha sonra ikinci türbülansa girildi. Bu çok cılgıncaydı, gerçekten. İnsanlar bağırıyordu, dualar ediliyordu, daha önce böyle bir şey yaşamadım” dedi. Nikaj, bir daha uçmak istemediğini de dile getirdi.
Nikaj, yaklaşık 10-15 dakika süren türbülans sırasında yanında oturan kadının koltuğundan fırladığını ve üstüne düştüğünü de dile getirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474