banner564

Hayat dolu bir gençti

Karşı şeride geçen dikkatsiz sürücünün neden olduğu feci kazada ağır yaralanan 27 yaşındaki İlter Taşpınar Çavuşgil, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Hayat dolu bir gençti
banner598

 Onur ULAĞ

Pamuklu-Kumyalı arasındaki anayolda geçtiğimiz Cuma günü 31 yaşındaki Asiye Çınar Talay ile 57 yaşındaki Elif Demir’in hayatını kaybettiği feci kazanın şoku atlatılmadan dün bir acı haber de Ercan-İskele anayolundan geldi. İki aracın yüz yüze çarpıştığı kaza sonucu ağır yaralanan 27 yaşındaki İlter Taşpınar Çavuşgil, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve sevenlerine veda etti.
Yakın Doğu Üniversitesinde (YDÜ) çalışan ve Umut Çavuşgil ile evli olan İlter Taşpınar Çavuşgil’in ölüm haberi tüm ülkeyi yasa boğdu. Hayat dolu bir insanı sevenlerinden koparıp alan kaza, 50 yaşındaki Fatma Yakupoğulları’nın kullandığı aracın karşı şeride geçerek İlter Taşpınar Çavuşoğlu’nun kullandığı arabaya çarpması sonucu gerçekleşti.

Karşı şeride geçen araç eceli oldu
Polisten alınan bilgiye göre, dün saat 16.30 sıralarına Ercan istikametinden İskele’ye doğru seyreden Fatma Yakupoğluları (K-50) yönetimindeki GS 918 plakalı araç bir anlık dikkatsizlik sonucu karşı şeride geçerek o esnada normal yolunda giden İlter Taşpınar Çavuşgil (K-27) yönetimindeki PR 959 plakalı araçla çarpıştı.
Kaza sonucu her iki araç sürücüsü ve PR 959 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Umut Çavuşgil (E-35), olay yerine çağırılan sağlık ekipleri tarafından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Doktorların çabası yetersi kaldı
Yaralılardan durumu ağır olan ve yaklaşık iki saat ameliyatı süren İlter Taşpınar Çavuşgil, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Tanıyanların hayat dolu bir insan olarak tanımladığı İlter Taşpınar Çavuşgil, 2017 yılında evlendiği Umut Çavuşgil ile mutlu bir hayat sürüyordu.

Veda notu gibi paylaşım…
Yakın Doğu Üniversitesinde çalışan ve herkes tarafından sevilen bir isim olan İlter Çavuşgil, acı olay yaşanmadan birkaç saat önce kişisel facebook sayfasından başına geleceklerden habersiz çok anlamlı bir paylaşımda bulunmuştu.
Çavuşgil, veda notu niteliğindeki paylaşımında şu ifadelere yer vermişti: “Hata da yaparım doğru da… Severim de sevilirim de, üzerim de üzülürüm de… İşte ben buyum… Bu yüzden mutluyum… Kendimi, hatalarımı, duygularımı, gelmişimi, geçmişimi seviyorum… Hatalarımdan gocunmuyorum, doğruları öğreniyorum. Geçmişi siliyorum, sadece ama sadece bugüne bakıyorum ve de geleceğe… Tecrübe ediniyorum, hatalarımdan ders alıyorum, hayatı tanıyorum, güvenmemeyi öğreniyorum… Hatalar insanlar içindir, insan hata yapmadan doğruyu bulamaz… Geçmiş… Adı üstünde geçmiş… Beni bugünümle, kalbimle ve de kalbiyle değerlendirecek insanlara şans veriyorum… Arkamdan konuşanlar… Klişe ama sizin için ancak konuşulacak konu olurum… Beni yargılayanlar… Devam edin… Edin ki; kendi hatalarınızı örtün, bakalım ne yanlışımı bulabileceksiniz? Silinmeyi hak edenler! Merak etmeyin silinmediniz… Yeriniz kalbimde hep hazır, bana birer ders birer tecrübe olarak en güzel yerde silinmemek üzere kazındınız… Benimle uğraşanlar (uğraşabildiğini sananlar ): Siz de aynen devam… Ne kadar önemli, ne kadar değerli olduğumu bir kere daha hissettiriyorsunuz bana. Ve de ne kadar doğru… Sonuç mu? Bu hayat benim! Gelene de, gidene de eyvallahım var, gelmişe de geçmişe de saygım...”

Arkadaşları acı habere inanmak istemedi…
İlter Taşpınar Çavuşgil’in acı haberini duyan arkadaşları onun öldüğüne inanmak istemedi. Duyduklarının şaka olması için dua eden arkadaşları, İlter Taşpınar Çavuşgil’in sevgi dolu yüreği ile cennete gittiğini söyledi. Melekler yoldaşı, mekanın cennet olmasını dileyen arkadaşları, “Her ölüm acıdır, ama İlter’in hiç suçu günahı yokken hatalı bir sürücünün kurbanı olması üzüntümüzü daha da artırdı. Geçtiğimiz Cuma günü Pamuklu-Kumyalı arasındaki anayolda 31 yaşındaki Asiye Çınar Talay ile 57 yaşındaki Elif Demir isimli iki anneyi trafik canavarına kurban vermenin acısı dinmeden bugün de canımız İlter Çavuşgil’i kaybettik. Trafikte herkes daha dikkatli olmalı, sebepsiz yere canlar yanmamalı” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474