banner564

Hizmetleri unutulmayacak

Kıbrıs Türk siyasetinin önemli isimlerinden İrsen Küçük’ü kaybettik

Hizmetleri unutulmayacak
banner598

Eski Başbakanlardan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanlarından İrsen Küçük, dün sabah 06.30’da tedavi gördüğü Güney Kıbrıs’taki Amerikan Medikal Merkezi’nde vefat etti.

İrsen Küçük’ün ölüm sebebi kalp yetmezliği olarak açıklandı.
27 Aralık’tan beri gribal enfeksiyon sonrası yaşadığı sorunlar nedeniyle Güney Kıbrıs’taki Amerikan Medikal Merkezi’nde yarı yoğun bakımda tedavisi süren İrsen Küçük, 20 Şubat’ta taburcu olarak evine dönmüş ancak 2 Mart’ta kötüleşmesi nedeniyle tekrar Merkez’e yatırılmıştı.
TAK muhabirinin aile yakınlarından edindiği bilgiye göre, Küçük’ün cenazesiyle ilgili açıklama daha sonra yapılacak.

Siyasiler üzüntülerini dile getirdi
İrsen Küçük’ün vefatı tüm siyasileri yasa boğdu… Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı başta olmak üzere bazı siyasiler taziye mesajı yayımladı.

Akıncı taziyelerini iletti
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yaşamını yitiren eski başbakanlardan İrsen Küçük'ün eşi Gülin Küçük’ü arayarak taziyelerini iletti.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Küçük’ün ölümüyle ilgili taziye mesajında ise şöyle dedi:
"Kıbrıs Türk Toplumuna, milletvekili, bakan ve başbakan olarak uzun yıllar hizmet vermiş olan ve son dönemde ciddi sağlık sorunları bulunan İrsen Küçük'ün vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Kendisine Tanrı'dan rahmet, başta değerli eşi ve tüm yakınları ile toplumumuza başsağlığı dilerim."

Uluçay: Saygıyla anılacak
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da, İrsen Küçük’ün ölümüyle ilgili mesaj yayımladı.
Uluçay mesajında şunları kaydetti:
“Milletvekili, Bakan ve Başbakan olarak Kıbrıs Türk halkına önemli hizmetleri olan Sayın İrsen Küçük’ün hayatını kaybetmesi nedeniyle yaşadığım derin üzüntüyü belirtmek isterim.
Sayın Küçük’ün toplumu ve ülkesi için verdiği değerli hizmetler, her zaman saygıyla anılacaktır.
Sayın İrsen Küçük’e Allahtan rahmet, başta Küçük ailesi olmak üzere, sevenlerine ve halkımıza başsağlığı dilerim.”

Erhürman: Derin üzüntü duyduk
 Başbakan Tufan Erhürman da, İrsen Küçük'ün vefatında derin üzüntü duyduğunu belirterek, Küçük'ü saygı ve rahmetle andı, ailesine başsağlığı diledi. 
Başbakan Erhürman, eski Başbakanlardan İrsen Küçük’ün vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.
Erhürman, Küçük'ün vefatını üzüntüyle karşılandığını ifade ederek, ülkeye ve Kıbrıs Türk halkına Başbakan olarak hizmetleri olan Küçük'ü saygıyla andığını kaydetti. 
Başbakan Erhürman, Başbakanlık yanında milli mücadele yıllarında da hizmetleri bulunan, UBP Genel Başkanlığı ve bakanlık görevlerinde  de bulunan Küçük'ün yaslı ailesine başsağlığı diledi. 

Özersay: Tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum
Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Küçük’ün vefatı nedeniyle mesaj yayımladı. Özersay, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bir Erenköy mücahidi de olan eski Başbakan İrsen Küçük aramızdan ayrıldı. Ben de dahil kendisini çok eleştirdik ancak Kıbrıs Türk siyasi yaşamında doğrusuyla yanlışıyla ismini yazdıran ve her zaman konuşulacak olan birisidir İrsen bey. Kendisine Allahtan rahmet ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.”


Denktaş: Daima var olacak
DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, yayımladığı mesajında şunları kaydetti:
“Kıbrıs Türk Halkı’na uzun yıllar hizmet vermiş olan Sn. İrsen Küçük’ün vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli siyaset ve devlet adamını kaybettik. Kıbrıs Türk Halkı’nın başı sağ olsun. KKTC’ye vermiş olduğu hizmet Kıbrıs Türk siyasetinde daima var olacaktır. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum.”


Özyiğit: Önemli bir isimdi
TDP Genel Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit de bir mesaj yayınlayarak İrsen Küçük’e Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.
Özyiğit mesajında şunları ifade etti: “Kıbrıs Türk siyasi yaşamında önemli bir yer tutan, uzun yıllar milletvekili, bakan ve başbakan olarak görev yapan İrsen Küçük'ün vefatını üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve toplumumuza başsağlığı dilerim.”

Tatar: Hizmetleri ile adını yazdırdı
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, yayımladığı  mesajında şunları kaydetti:
“Ulusal Birlik Partisi eski Genel Başkanlarından, eski Başbakanlardan değerli büyüğümüz İrsen Küçük’ün vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. 
İrsen Küçük, milli mücadelemize, partimize ve ülkemize hizmetleri ile tarihimizdeki yerini çoktan almış, unutulmayacaklar arasına adını yazdırmıştır.
Kıbrıs Türk Halkı ve partimiz onun Erenköy mücahidi, ziraat mühendisi, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı, UBP Genel Sekreteri, UBP Genel Başkanı, Tarım Bakanı ve Başbakan olarak verdiği hizmetleri hep anacaktır.
Merhuma Allahtan rahmet, yaslı ailesine, sevenlerine, Ulusal Birlik Partisi’ne ve Halkımıza başsağlığı diliyorum.”    

Ataoğlu: Değerli bir devlet adamı
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, mesajında, şu ifadeleri kullandı:
"Değerli büyüğümüz İrsen Küçük’ü  kaybetmenin hüznü içerisindeyiz. Sabah saatlerinde aldığımız bir haber son derece buruk bir gün yaşamamıza neden oldu. Değerli bir devlet adamı, siyasetçimiz ve abimizi maalesef kaybettik. Bunun hüznü ve derin acısı içindeyiz. 
Eski Başbakanlardan Küçük’ün, milletvekili olduğu andan itibaren ülkemize olan hizmet ve katkıları önemli kazançlar sağlamıştır. İnsanlar yaptıkları ile anılmaktadır, yapılan her güzel şey yıllar sonra bile dilden dile dolaşır gerçek sahibini bulur. Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun." 

Belediyeler Birliği mesaj yayınladı
Belediyeler Birliği, İrsen Küçük’e Allah’tan rahmet, eşi Gülin Küçük, ailesi, sevenleri ve topluma başsağlığı diledi.
K.T. Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;
“Eski Başbakanlardan ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Eski Genel Başkanlarından İrsen Küçük’ün vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum.
Kıbrıs Türk siyasi tarihinde önemli bir yeri olan, kıymetli büyüğümüz İrsen Küçük’ün ülkemize verdiği hizmetler unutulmayacaktır”

Siber: Derin üzüntüsünü yaşıyoruz
Meclis Eski Başkanı Dr. Sibel Siber, İrsen Küçük’ün ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Kıbrıs Türk Siyaseti’nde çok önemli görevler üstlenerek değerli hizmetler vermiş, mütevazi ve yardımsever kişiliği ile tanınıp sevilen eski Başbakanımız İrsen Küçük’ü kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.”dedi. Siber, Soyal Medya üzerinden yayımladığı mesajında, “Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm sevenlerinin başı sağolsun.”sözlerine yer verdi.
Baybars: Önemli bir isimdi
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars da, İrsen Küçükün vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı. Baybars sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamda, “Kıbrıs Türk siyasetinin önemli isimlerinden Sayın İrsen Küçük’e Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır dilerim” ifadelerini kullandı.
Avunduk: Saygıdeğer bir isimdi
Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk’da sosyal medya hesabından Küçük için taziyelerini iletti. Avunduk, mesajında ‘Saygıdeğer devlet adamı Sayın irsen Küçük’e Allahtan rahmet diliyorum, Mekanı Cennet olsun’ ifadelerini kullandı.
Ünverdi: Ülkesine hizmet etti
Eski Çalışma bakanlarından Şerife Ünverdi de bir mesaj yayınlayarak İrsen Küçük’ün ölümü karşısında duyduğu üzüntüuü dile getirdi. Ünverdi şunları ifade etti:
Kabinesinde görev yaptığım, Başbakanımız ve eski genel başkanımız Sayın İrsen Küçük'ü kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Birlikte görevde olduğumuz sürede insan sevgisi ve saygısı, ülkesine hizmet etmek çabasını yakından bilenlerden biri olarak, yaslı ailesine ve halkımıza baş sağlığı dilerim.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474