banner564

Başvuru tarihleri açıklandı

2016 Yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı ilan edildi

Başvuru tarihleri açıklandı
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, 2016 Yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’nı ilan ederek, program kapsamında başvuruların 21-23 Kasım tarihleri arasında yapılabileceğini açıkladı.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilen ve T.C. Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından teknik destek sağlanan Tarım ve Kırsal Kalkınma Programı’nın amacının, tarım piyasalarının etkinliğinin artırılması ve kırsal alanlarda sosyal ve ekonomik kalkınmanın sağlanması olduğu belirtildi.
Bakanlık açıklamasında, toplam 3 öncelik altında başvuru yapılabilecek projeler için başvuranlara toplamda 3.5 Milyon TL kaynak tahsis edileceği ifade edildi.
Asgari 25 bin TL, azami 200 bin TL tutarında hibenin verileceği belirtilen açıklamada, kâr amacı güden kuruluşlar için projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 50’si tutarında, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için ise projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 75’i tutarında hibe sağlanacağı kaydedildi.
Bakanlık açıklamasında, hibe programına başvuru için başvuru rehberi ile gerekli başvuru formlarının www.tarim.gov.ct.tr adresinden elde edilebileceği ifade edildi.

2011’den bu yana yaklaşık 13 milyon TL hibe verildi
Açıklamada, Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’nın 2011 yılından bu yana uygulanmakta olduğu hatırlatılarak, bu çerçevede toplam dört program yürütüldüğü ve ilan edilen yeni programın beşincisi olduğu ifade edildi.
Açıklamada, söz konusu programlar çerçevesinde, bu güne kadar toplam 93 yararlanıcıya yaklaşık 13 milyon tutarında destek sağlandığı ve projelerin yüzde 50 eş finansmanının işletmelerden sağlandığı göz önünde bulundurulduğunda bunun piyasaya yaklaşık 26 milyon olarak yansıdığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2016, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473