banner564

Bölgeye can verecek

İskele’ye 31 dönümlük alan içerisine yapılacak olan parktan 7’den 70’e, yerli ve yabancı tüm turistler faydalanacak

Bölgeye can verecek
banner598
Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı ile İskele Belediyesi, Orman ve Kültür Parkı oluşturmak üzere protokol imzaladı.
Protokol, Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı, İskele Belediyesi ve Orman Dairesi’nin işbirliğinde, İskele’ye Orman ve Kültür Parkı yapılmasını öngörüyor.
Yapılan açıklamaya göre, İskele Piknik Alanı’nın hemen yanındaki 31 dönümlük alan içerisine yapılacak olan parktan 7’den 70’e, yerli ve yabancı tüm turistler faydalanacak.
Orman Dairesi’nin desteğiyle İskele Belediyesi tarafından yapımına en kısa sürede başlanacak olan Orman ve Kültür Parkı için Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’nda düzenlenen törende protokole; Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu imza koydu. Orman ve Kültür Parkı’na yerleştirilmesi için 760 adet fidan ise Orman Dairesi’nin talimatı ile İskele’ye gönderildi.
İmza töreninde konuşma yapan Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, projenin yürürlüğe girmesinde büyük katkısı olan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu tebrik etti. Böylesi anlamlı bir projeye imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Evren; Orman ve Kültür Parkı’nın özelde İskele, genelde ise tüm KKTC halkına hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Sadıkoğlu: Bölge bir değer daha kazanacak
İmza töreninde konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, şöyle dedi:
“6 Mart’ta açılışını yapacağımız İskele Belediyesi Piknik Alanı’ndan sonra yine Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’nın katkıları ile en kısa zamanda yapımına başlanacak Orman ve Kültür Parkı ile İskelemize bir değer daha katacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Sayın Bakan Kutlu Evren’in çevre ve doğaya olan tutkusu, 2016-2017 eğitim öğretim yılında müfredata dahil edilen Çevre Dersi ile de kanıtlanmış oldu. İnşallah Orman ve Kültür Parkımız da bu Çevre Dersinin bir devamı olur. Derste teorik bilgi alan çocuklarımıza uygulamalı bir ders imkânı sunmaya da bizler vesile olmuş oluruz. Bizler İskele Belediyesi olarak böylesi anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olursak büyük gurur duyarız.”

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2016, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473