banner564

Önemli bir tespit

Tüfenkci, "KKTC'nin uluslararası saygınlığını artırmak için Ada'nın akademik beyin gücünü mobilize etmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi

Önemli bir tespit
banner598
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "KKTC'nin uluslararası saygınlığını artırmak ve izolasyonunu izole etmek için Ada'nın akademik beyin gücünü mobilize etmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi. 
Bakan Tüfenkci, KKTC'deki temasları çerçevesinde Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile Acapulco Otel'de düzenlenen çalışma yemeğinde bir araya geldi.
Tüfenkci'ye KKTC Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, KKTC Maliye Bakanı Birikim Özgür, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve ilgili yetkililer eşlik etti. 
Burada konuşan Bakan Tüfenci, tüm dünyada standart olarak bir ülkeye yatırım yapabilmek için belirli şartlar olduğunu belirterek, "KKTC'nin uluslararası saygınlığını arttırmak ve izolasyonunu izale etmek için Ada'nın akademik beyin gücünü mobilize etmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi. 
Türkiye’de 64. Hükümeti reform hükümeti olarak ilan ettiklerini söyleyen Tüfenkci, "Bu yapısal reformların içerisinde yargı reformu var. Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik adımlar var. Tüm bakanlıklar bu noktada kendilerini yeniden kontrol etmiş olacak. Bunun yanında biz zaten Avrupa Birliği’nin normlarına kendimizi hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

“KKTC bizden önce AB’ye girsin”
Tüfenkci, şunları kaydetti:
"Umuyoruz ki bu Ada'da da bir barış olduğunda KKTC bizden önce AB’ye girsin. Burada Gıda Tarım Bakanlığını ilgilendiren gıda ürünlerindeki belgelerin bizim tarafta da kabulü noktasında özellikle hayvansal ürünlerde Gıda Tarım Bakanlığı ile görüşmemiz gerekiyor. Çözülemeyecek şeyler değil. Çözebiliriz. Gümrükleri tam otomasyona geçirirsek bunların çoğu halledilmiş olur. Bütün belgeleri tek belgeleme sistemi adına tek yerde topluyoruz. 
Diğer bakanlıklarla ilgili belgeleri tek bir yerde başvuracak ve online olarak karşı taraf onaylayıp tekrar gönderip laboratuvarlarda da belli olacak. Onaylayıp biz de hızlı bir şekilde girmesine ve çıkmasına izin vermiş olacağız. İhracat beyannamesine tabi olmayan mallar da var. Hepsi KDP’ye tabi değil. Yüzde bir de var. Yüzde sekiz de var. Biz sürekli KDV indiriyoruz. Üzerinde çalışılacağız." 

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473