banner564

Elcil: Kaosun suçlusu biz değiliz

KTÖS’ün, Haspolat İlkokulu ve Vakıf Anaokulundaki grevi devam ediyor

Elcil: Kaosun  suçlusu biz değiliz
banner598
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) dün, Haspolat İlkokulu ve Lefkoşa Vakıf Anaokulu’nda 08.00 – 12.40 arası grev uyguladı.
Öğretmenler eylemi Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önüne de taşıdı. KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil burada Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) açıklamalarda bulundu.
Elcil, eğitim yılının sorunlarla başladığını söyleyerek, daha önce Bakanlığa sundukları 17 maddelik sorunlar ve öneriler paketinin tümden reddedildiğini anlattı ve bu sorunların çözümüne yönelik hiçbir gelişme olmadığını söyledi.
Elcil, kaostan nemalananın özel okullar olduğunu bildiklerini fakat suçlunun kendileri olmadığını kaydederek, çocukların sağlıklı güvenli ve öğretmenli sınıflarda eğitim almasını istediklerini ifade etti.

“Grev bugün de devam edecek”
Haspolat İlkokulu ve Vakıf Anaokulu’nda 08.00-12.40 arasında greve gittiklerini hatırlatan Elcil, grevin bugün de edeceğini, hükümet tarafından bir açılım olmazsa Bayram sonrasına da sarkacağını ve bu okulların açılmayacağını, söz konusu okullarda grev yapan öğretmenleri Eğitim bakanlığı önüne getireceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473