banner564

Endişeler giderildi

Arıklı, yürürlüğe giren İkamet ve Vize Tüzüğü’nün genelgelerle düzeltildiğini belirtti

Endişeler giderildi
banner598

 Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Başkanı Erhan Arıklı, İkamet ve Vize Tüzüğü’nün genelgelerle düzeltildiğini, endişelerinin giderildiğini belirtti. 

Yazılı açıklama yapan Arıklı, en son 23 Ekim tarihli 5. genelgeyle isteklerinin büyük ölçüde karşılandığını, endişelerinin giderildiğini ifade etti. 
“Elbette yapılması gereken bir takım düzenlemeler daha vardır. Diyalog yolu açıldığına göre başka genelgelerle diğer anomalilerin de giderilmesini arzuluyoruz. Bu sebeple gelinen nokta bizim açımızdan tatminkardır.” ifadelerini kullanan Arıklı, emeği geçen herkese, Başbakan ve İçişleri Bakanına teşekkür etti. 

Tüzük yürürlüğe girdi
Öte yandan İçişleri Bakanlığı, İkamet İzinleri ve Vizeler Tüzüğü’nün, Bakanlar Kurulu tarafından 25 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayınlandığı şekli ile yürürlüğe girdiğini açıkladı ve ulaşılabilecek linkleri duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Ülkemizde yıllardır tartışılan, pek çok siyasal ve sosyal sorunun merkezine oturan, kayıt dışılığın önlenmesi çalışmalarının önemli bir adımını oluşturan İkamet İzinleri ve Vizeler Tüzüğü, Dünya, Avrupa ve Türkiye’deki muadil yasalar harmanlanarak, gerek evrensel haklara ve gerekse de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, nüfus, ekonomik ihtiyaçlar, çalışma hayatının devamlılığı, güvenlik boyutu, sosyal gereksinimler ve uluslararası ilişkileri bağlamında ele alınarak değerlendirilmiş ve tamamlanmıştır” denildi.
Açıklamada, dün yürürlüğe giren Fasıl 105 Yabancılar ve Muhaceret yasasının 20.maddesi altında düzenlenen “İkamet İzinleri ve Vizeler Tüzüğü” hakkında detaylı bilgiye bakanlık resmi internet adresi https://icisleri.gov.ct.tr/ ile ulaşılabilineceği; ikamet İzinleri için //www.muhaceret.gov.ct.tr/ikamet/ikamet-bilgileri;   vizeler için ise //www.muhaceret.gov.ct.tr/ikamet/vize-bilgileri   linkinden bilgi alınabileceği belirtildi.
The Summary of “Regulantion On Residence Permit and Visas” için //icisleri.gov.ct.tr/Portals/32/VISA-EL%20BROSURU%20%28ENG%29.pdf   linkine bakılması istendi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473