banner564

2 bin kişi mağdur

Dikmen sınırları içerisinde bulunan Lavinium sitesi sakinleri, ulaşım sorununa çözüm için çember istiyor

2 bin kişi mağdur
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Dikmen sınırları içerisindeki Lavinium sitesi sakinleri ulaşım sorunu yüzünden kâbus yaşıyor. Yıllarıdır anayoldan sitelerine yol verilmemesine isyan eden site sakinleri, Diyalog TV’de yayımlanan Halk Meclisi programında yetkililere seslendi. 
Lefkoşa-Girne anayolundan siteye kolayca ve sağlıklı bir ulaşım imkânı sağlanabileceğini belirten site sakinleri, “Bir çember yapılsa tüm sorunlar çözülür” dedi. Site sakinleri, “Yıllardır yaşadığımız ulaşım sıkıntısı yetmezmiş gibi site ile anayol arasına çekilen tellerden dolayı sorun daha da büyüdü” dedi.
Halk Meclisi programında konuşan site sakinleri yaşadıkları sıkıntıları şöyle ifade etti;

Ne dediler…? 

Murat Bozbıyık
“Altı yıldır bu sitede kalıyorum. Bütün siyasilere giderek site ile ilgili yaşadığımız sorunları dile getirdik. Bu siteye anayoldan bir giriş istiyoruz ancak hiçbir sonuç alamadık. Sitede yaşayan vatandaşlar kaderine terk edildi. 2 bin kişinin yaşadığı 420 dairelik sitenin anayola ulaşımı çekilen tellerle önlendi.
Anayasal hakkımız olan ulaşım elimizden alındı. Hiçbir şekilde burada yaşayan insanların anayola nasıl ulaşacağı düşünülmedi. Yola çıkamadığımız için iki yıl önce kalp krizi geçiren üst komşum hayatını kaybetti. 
Dikmen içerisinden siteye giden yolumuz da yağışlar nedeniyle bozuldu ve araçlarımızda büyük hasarlara neden oldu.”

Kerem Öztürk
“15 yıldır Lavinium sitesinde yaşıyorum. Girne-Lefkoşa anayolunda site önünde bir çember yapılmasını talep ettik. 
Bize bu yolun çevre yolu olduğu ve çember yapımının mümkün olmayacağı söylendi. Ayrıca anayol ve site arasına tel çektiler. 
Bizi resmen açık hava hapishanesine kapattılar. Bir ay önce istimlak sorunu olduğu söylendi. Belediye Başkanının girişimleri ile yol yapılması için arsa sahibinden gerekli izinler alındı ancak hiçbir çalışma yapılmıyor. Yaşadığımız bu sorunun bir an önce giderilmesini istiyoruz.”

Eyüp Aksüt
“Lavinium sitesinde kalıyorum ve burada birçok sorun ile boğuşuyoruz. Geçtiğimiz gün 4 yaşında bir çocuk evin camından düşerek yaralandı. 112 Acil Servis’i aradık ancak ambulans siteyi bulamadı. Siteden bir komşumuz çocuğu aracına koyarak Yakındoğu Üniversitesinin yakınlarında ambulansa teslim etti. Sitede meydana gelen bir sağlık probleminde ambulans bizi bulana kadar olan oluyor. Siteyi yapanlar satmak için reklamlarında anayola kocaman bir yonca kavşağı resmi koydu ancak devlet yetkilileri bunu görmedi. Mademki izin verilmeyecekti ‘indir kardeşim o kavşak resmini’ diyebilirlerdi. Yol açılacak diye burada bize ev sattılar ve şu anda bunun mağduriyetini yaşıyoruz.” 

Engin Yücelen
“Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, anayol ile site arasına tel çekti. Bu nedir diye sorduğumuz zaman Atakan’ın cevabı ‘sizin can güvenliğinizi sağlıyoruz’ oldu. Bunun yanlış olduğunu Girne ve Lefkoşa’da okuyan çocukların okullarına ve çalışanların işlerine otobüslerle nasıl gideceğini sorduğumuz zaman ise hiçbir cevap alamadık. Ulaştırma Bakanının Özel Kalem Müdürü iki ay sonra ‘yolu açıyorum’ dedi ancak sözünde durmadı. Geçtiğimiz gün siteden arkadaşlar Bakan ile görüşmeye gitti ve ‘paramız yok yanıtını’ aldı.
O zaman bıraksınlar bu işi bir ağlama duvarı kuralım gidip bütün hükümet yetkilileri o duvarın önünde ağlasınlar. Biz biran önce bir çözüm üretilmesini istiyoruz.”

Emine Karçin
“Lavinium sitesinde birçok sorunla mücadele ediyoruz. Sitemize ulaşım ne yazık ki içler acısı durumda. Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’ın da buraya gelip, yaşadığımız sorunu bizlerden dinlemesini talep ediyoruz. Biz çocuk çoluğumuzla sağlıklı bir şekilde evlerimizden çıkıp evlerimize dönmek istiyoruz. Biz devasa bir yol istemiyoruz, site önüne bir çember yapılarak yaşadığımız mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz ve çözüm bekliyoruz.”

Yusuf Ogan
“Lavinium sitesinde kalıyorum ve burada ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Birçok yerde olduğu gibi sitemize evlerimize rahat girip çıkabilmek adına site önünde bir çember yapılmasını istiyoruz. Bunun dışında kimseden başka bir şey istemiyoruz. Burada binlerce kişi kalıyor ve yetkililer bunun bilincinde olsa da bir çözüm üretmiyor.  En kısa sürede yaşadığımız bu sıkıntıyı çözmelerini talep ediyoruz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474