banner564

Eleştirilere cevap verdi

“Suriye’de silahların susup insanların konuşmasıyla sonuca varıldı” diyen Akıncı, ötekileştirici söylemelerden vazgeçilmesi gerektiğini belirtti

Eleştirilere cevap verdi
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Suriye’de diplomasinin devreye girmesi ve silahların susup insanların konuşmasıyla sonuca varıldığını ifade ederek, “Diyalog ve diplomasinin zorunluluğu, bir kez daha kendisini gösterdi” dedi. 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yazılı açıklamasında, ABD’nin sergilediği kaba üslubun tasvip ve hazmedilmesinin imkansız olduğunu, nihayetinde gerek ABD gerekse Rusya ile yürütülen diplomasinin sonuç vermesinin ise olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı. 
Akıncı, açıklamasına şöyle devam etti:
“Şimdi kanımca olması gereken, Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlayacak adımların atılması, bu bütünlük içinde Türkiye’nin sınırlarına yönelik hiçbir tehdidin kalmaması, Suriye topraklarında bunun güvencesinin bizzat Suriye’nin kendisinin olmasıdır. Türkiye ve Suriye arasında ilişkilerin yeniden tesis edilerek güçlenmesi kalıcı barış ve huzur için gereklidir düşüncesindeyim.  Daha önce de söylediğim gibi Suriye’den başlayarak Türkiye’nin tüm bölge ülkeleri ile olan ilişkilerinin düzelmesi, AB ile yaşanan sorunların giderilmesi en büyük temennimdir. İlişkileri güçlü olan bir Türkiye, Kıbrıs Türk halkı için de önem taşımaktadır.
Bilinmesini isterim ki Kıbrıs Türk halkı bir bütün olarak, Türkiye’nin güvenli sınırları içinde, terör belasından arınmış, mutlu ve huzurlu bir ülke olmasından başka bir şey istemez. Elbette bunun nasıl sağlanabileceği konusunda farklı fikirler olabilir; ama bu farklı düşünceler en ağır hakaret ve tehditlere maruz kalmayı hak etmemektedir. Bunu yapmaya da kimsenin hakkı yoktur. 
Toplumumuzu bölücü, bir kısmını ötekileştirici söylemlerden de artık vazgeçilmelidir. Bunun kimseye yararı yoktur. Yaşananların yargısını elbet tarih verecektir.”

“Hayat seçimden ibaret değildir”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bu süreçte söylediklerini seçime endeksli olarak yorumlamanın hiçbir anlamının olmadığına işaret ederek, “Hayat, seçimden ibaret değildir. İnsan hayatının kazanılması ise seçim kazanılmasından çok daha değerlidir” dedi.


Güzelyurtlu muhtarlarla görüştü
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Güneşköy Muhtarı Akay Darbaz başkanlığındaki Güzelyurt Muhtarlar Birliği Yönetim Kurulunu kabul ederek görüştü. 
Verilen bilgiye göre, dün saat 10.00’da gerçekleşen kabulde, Güzelyurt bölgesi muhtarları, faaliyetleri ve bölgenin sorunlarıyla ilgili Akıncı’ya bilgi verdi.
Muhtarların görev ve sorumluluklarının önemine dikkat çeken Akıncı, muhtarlıklar ve belediyelerin, halka en yakın örgütler olduğunu belirterek, yerel yönetimlerin güçlenmesinin gerekliliğine işaret etti. 
Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Sosyal İşler Koordinatörü Evrim Hınçal, Yukarı Bostancı Muhtarı Fırat Arkın, Akçay Muhtarı Uğur Dereliköylü, Serhatköy Muhtarı Cavit Sekmen, Kalkanlı Muhtarı Kâmil Kısaoğlu, Güzelyurt Lala Mustafa Paşa Mahallesi Muhtarı Aygün Benekli hazır bulundu. 

Uzunboylu’nun atamasını gerçekleştirdi
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi tarafından Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’nu (YÖDAK) Üyeliğine seçilen Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu’nun atamasını gerçekleştirdi. 
Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu’yu dün makamında kabul eden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Uzunboylu’ya görevinde başarılar diledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474