banner564

110 gün sonra inşallah

Ergazi Kooperatif Bakkaliyesi 2002 yılından beri ne kurul yaptı, ne denetlendi

110 gün sonra inşallah
banner598

 Çiğdem AYDIN 

   Kuzey Kıbrıs’ta çok sayıda kooperatif kuruluşunun yıllardan beri denetlenmediği ve birçoğunun genel kurul toplantısı yapmadığı yönünde ihbarlar geliyor.
   Diyalog’a konuşan Ergazi Kooperatif Bakkaliyesi üyelerinden Erbay Öztürk, 2002 yılından beri yönetim seçimi yapılmadığını ve bakkaliyenin bir idare amiri tarafından yönetildiğini söyledi.
   Öztürk, “Yaptığımız girişimler sonucunda genel kurulun 26 Ekim’de yapılacağı bildirildi ama bu kez 7 yeni üye şartı kondu. Biz de bunu kabul etmedik. Genel kurulun eski 13 üye ile yapılmasını istiyoruz” dedi.
   Diyaloğa konuşan Kooperatifler Mukayyidi Kemal Deniz Dana, “Yasalar neyse onu uygulayacağız, 110. gün yapılacak” şeklinde konuştu. 
    
Farklı öneriler var
“Kooperatifler halkın malıdır 13 veya 15 kişiye ait davranılamaz” diyen Dana konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
   “Orada üyeliklerle ilgili birçok sorun yaşadık. 120 gün erteledik bütün köyün üye olmasına imkân tanıdık. Ne yazık ki köyde insanlar iki gruba ayrıldı. Kooperatif bakkaliyesini denetlemek için müfettiş gönderdik. Müfettişimizin raporu doğrultusunda hareket ettik. 2002 yılından bu yana genel kurulları yapılmadı. Biz de genel kurul yapın dedik fakat üye sayısı 13 ve şikâyetler yeni üye yapılmasına imkân tanınmadığı yönünde idi. Geriye dönük 18 üye yapıldığını tespit ettik. İtirazlar 31 üye ile genel kurula gidilmesi yönündeydi. 
Bir taraf bunu söylerken diğer taraf ‘hayır 13 kişiyle genel kurul yapılsın’ diyor. Devlet kişilere göre hareket edemez, bunun bir yasası var ve biz de yasaya göre hareket ettik.
Daha önce hiç yasalara uyulmadı demek bizim de yasaları görmezden geleceğimiz anlamına gelmez. Bu nedenle genel kurul duyurusu yapılmadığı için iptal ettik. Şimdi yeniden genel kurul için askıya yapılacak ve tüm köylü isterse üyelik koyabilecek, yasa bunu emreder.
Kooperatifler halkın malıdır 13 veya 15 kişiye ait davranılamaz. 21 Ekim tarihinde iptalini duyurduk. 110 gün içerisinde de genel kurul yapılacak.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473