banner564

Yargı tarihinde bir ilk yaşandı

Minibüs kiralayarak karısını erkeklere pazarlayan Ferdi Yıldırım’a 15 ay, kız arkadaşını pazarlayan Yakup Cuhadar’a ise 12 ay hapislik verildi

Yargı tarihinde bir ilk yaşandı
banner598

 Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’a turist olarak gelip karısını erkeklere pazarlayan Ferdi Yıldırım ile kız arkadaşına fuhuş yaptıran Yakup Can Cuhadar hakkındaki dava dün karara bağlandı.
Girne Kaza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklardan Yıldırım 15, Cuhadar ise 12 ay hapse mahkûm edildi. Fuhuş yaptırılan iki kadının Türkiye’de de aynı işi yaptığı belirtildi. 
Karar duruşmasında sanıkların polisteki ifadelerine değinilirken, ilk kez geçtiğimiz eylül ayında ülkeye geldikleri ve 2 günde fuhuş tezgâhı kurdukları ortaya çıktı.
Çift kişilik şiltenin yerleştirildiği minibüsle ülkeye giriş yapan sanıklar ile iki kadının organize çalıştığı belirtildi.
Sanık Cuhadar’ın müşteri bulduğu, sanık Yıldırım’ın karısını ve diğer kadını müşterilere götürdüğü kaydedildi.
Müşteri bulan sanığın bu iş için kadınlardan 200 lira aldığı, ulaşımı sağlayan Yıldırım’a ise 100 lira verildiği belirtildi.
Kadınların ifadesine de değinilirken, fuhuş için 400 lira aldıklarını, parayı sanıklarla birlikte harcadıklarını itiraf ettikleri kaydedildi.
Karısını pazarlayan sanık Yıldırım’ın ifadesinde eşinin masör olduğunu söylediğini, baskın yapılan tarihte müşteriye masaj yapmaya gittiğini sandığını söylediği aktarıldı.
Sanık Cuhadar’ın da söz konusu iki kadının Türkiye’de eskortluk yaptığını söylediği aktarıldı.
Bu arada kararın ardından mahkeme önünde bekleyen Yıldırım’ın eşi ile Cuhadar’ın kız arkadaşı gözyaşlarına boğuldu. 

‘Neyse cezamız razıyız’
Girne’de 25 Eylül 2019 tarihinde bir minibüse yapılan baskında iki kadına fuhuş yaptırdıkları tespit edilerek tutuklanan ve yargılanmak üzere cezaevine gönderilen Ferdi Yıldırım ile Yakup Can Cuhadar hakkındaki davada karar açıklandı. Girne Kaza Mahkemesi’nde görüşülen davada sanıklar öncelikle itham edildi. 
Sanıklar aleyhlerine getirilen davalara kabul yönünde cevap verdikten sonra pişman olduklarını, cezalarını çekip hemen ülkelerine dönmek istediklerini söyledi. Mahkeme ithamın ardından sanıklar hakkındaki kararını açıkladı.

İlk kez gelip, fuhuş ağı kurdular
Kararı okuyan Yargıç Meltem Dündar, sanıkların ‘Fuhuşa Teşvik’ ve ’Fahişelik Yaptırma’ suçlarından yargılandıklarını belirtti.
Dündar, söz konusu davaların kaza mahkemesinin yetkisine giren en ağır suçlardan olduğunu belirtti. Yargıç Meltem Dündar, sanıkların ilk kez 23 Eylül 2019 tarihinde ülkeye giriş yaptıklarını ifade etti. Dündar, sanık Cuhadar’ın internet üzerinden müşteri bulduğunu, sanık Yıldırım’ın kadınların ulaşımını sağladığını ifade etti. 
Dündar, sanık Cuhadar’ın müşteri bulma karşılığında 200 TL, sanık Yıldırım’ın ise ulaşım için kadınlardan 100 TL aldığını söyledi. 
Söz konusu kadınların ifadelerine de değinen Dündar, 400 TL karşılığında erkelerle birlikte olduklarını söylediklerini aktardı. 

‘Masaj yapmaya gitti sandım’
Dündar, sanık Yıldırım’ın ifadesinde eşinin masör olduğunu söylediğini, fuhuş için değil masaj için söz konusu yere gittiğini öne sürdüğünü belirtti. Dündar, sanığın diğer kadının ise fuhuş yapacağından haberi olduğunu söylediğini belirtti. 
Dündar, söz konusu kadınların ise her iki sanığın fuhuş yaptıklarından haberdar olduklarını söylediklerini aktardı. 
Dündar, bu tip suçların toplum ahlakına ve sağlına zarar verdiğini ifade etti.
Dündar, kadın bedeninin eşyalaştırılmasının önlenmesi gerektiğine değindi. 
Dündar sanık Yıldırım’ın eşini, sanık Cuhadar’ın ise kız arkadaşına fuhuş yaptırdığını, bu hususun meselenin olgularını ağırlaştırdığını ifade etti.
Dündar, ayrıca sanıkların turist olarak ülkeye gelip söz konusu suçları işlediğine değindi. 

Yaş farkı gözetildi
Yargıç Meltem Dündar, sanıkların ifade verip adaletin erken tecellisine katkı koymasını, cezalarını ülkelerinden ve ailelerinden uzak çekecek olmasını da değerlendirdiğini kaydetti.
Dündar, sanıkların aralarındaki yaş farkı nedeniyle ceza ayrımına gittiğini söyledi. Dündar, 20 yaşındaki Yakup Can Cuhadar’ı 12 ay, 31 yaşındaki Ferdi Yıldırım’ı da 15 ay hapis cezasına çarptırdığını açıkladı.
Kararın ardından mahkeme önünde bekleyen Yıldırım’ın eşi ile Cuhadar’ın kız arkadaşı gözyaşlarına boğuldu. İki kadın sanıklara sarılıp, cezaevine gönderdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474