banner564

Hoşgörü istedi

Bakan Çeler, işverenlere bayram süresince çalışanların tatil yapmasına duyarlılık göstermeleri çağrısında bulundu

Hoşgörü istedi
banner598

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, tüm sektörlerdeki işverenlere, yarın başlayacak ve pazar günü sona erecek Ramazan Bayramı tatili süresince çalışanların tatil yapmasına duyarlılık göstermeleri çağrısında bulundu.

Çeler, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan ve Kurban Bayramı’nın , "Resmi Tatil ve Anma Günleri Yasası" kapsamında , resmi tatil olarak kutlandığını, söz konusu günlerde nasıl çalışılacağının 22/1992 Sayılı İş Yasası Yasanın 40’ıncı maddesi tahtında düzenlendiğini belirtti. 
Bakan Çeler açıklamasında, “Bu yasa kapsamına giren iş yerlerinde çalışan işçiler, Resmi Tatil ve Anma Günleri Yasası’nda resmi tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmayıp, tatil yaparlar ve bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücretlerini tam olarak ödenirler. Bakanlığımız tarafından daha önce 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda tüm çalışanların tatil yapması hususunda kamuoyunda yaratılan duyarlılığın, Ramazan Bayramı tatili süresince de devam ettirilmesi en büyük arzumuzdur. Bu çerçevede, tüm sektör temsilcisi işverenlerimizden Bakanlık olarak konuyla ilgili hoşgörü ve sağduyu beklemekteyiz” ifadelerine yer verdi. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çeler, “Bu vesileyle sevgi, dostluk ve kardeşliğin toplumsal birliğimizi daha da güçlü tutarak bizi da güzel günlere ulaştıracağı inancıyla tüm halkımızın Ramazan Bayramını kutlarım” da dedi. 

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2018, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473