banner564

Öfkeleri pahalıya patladı

Alacak verecek meselesi yüzünden İsmet Doğan’ın boğazına bıçak dayayıp eşyalarını alan Yılmaz Deveci ile ona yardım eden Hakan Tomris, cezaevine gönderildi

Öfkeleri pahalıya patladı
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da Başkent Pansiyonu’nda kalan İsmet Doğan’ın odasına bıçakla girip, tehditle eşyalarını alan 25 yaşındaki Yılmaz Deveci ile ona yardım eden 23 yaşındaki Hakan Tomris hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlılar iki gün süren tutukluluğun ardından dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlıların çaldıkları eşyaların bulunduğu belirtilirken, her iki zanlı hakkında tutuklu yargı talep edildi.
Olayı soruşturan polis, 11 Haziran 2018 tarihinde iki zanlının Başkent Pansiyonu’na gittiğini, alacak verecek meselesi yüzünden İsmet Doğan ile tartışan zanlı Deveci’nin yanındaki bıçağı Doğan’ın boğazına dayadıktan sonra ona ait dizüstü bilgisayar, cep telefonu, para cüzdanını ve içerisinde bulunan 300 TL parayı, alıp olay yerinden ayrıldıklarını söyledi. İki zanlının pansiyondan ayrıldıktan sonra Doğan’ın peşlerinden gittiğini, zanlı Deveci’nin yine bıçağı sallayarak, “Parayı getir, eşyalarını al” dediğini kaydeden polis, zanlı Deveci’nin Lefkoşa’da Tomris’in ise Ercan Havaalanı’ndan çıkış yaparken tutuklandığını kaydetti. 

Ağır suçlardan yargılanacaklar
Zanlıların aynı gün yakalandığını ve mahkemeye çıkarılarak haklarında iki gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, bu süre içerisinde çalınan eşyaların bulunduğunu ifade etti.
Polis, her iki zanlının da ülkede turist olarak bulunduklarını, soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek, zanlıların tutuklu yargılanmasını talep etti. Mahkeme, zanlıları ağır ceza öngören “Silahlı soygun, korkutmak amacıyla silah taşıma, darp” suçlarından yargılanmak üzere 2 ay süreyle cezaevine gönderdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473