banner564

Girne’nin yüzü gülecek

Seçim çalışmalarına devam eden Karaman, herkesin mutlu bir yaşam sürebilmesi için hazırladıkları çalışmaları anlattı

Girne’nin yüzü gülecek
banner598

 CTP Girne Belediyesi Başkan adayı Birol Karaman ile belediye meclis üyesi adayları, Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Girne Şubesi ile Akdeniz Spor Birliği Kadınlar Futbol Takımı’nı ziyaret etti. 

Verilen bilgiye göre, ilk ziyaretini Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği’ne yapan Karaman, kentte herkesin mutlu bir yaşam sürebilmesi için hazırladıkları çalışmaları anlattı. 
Diğer kentlere göre Girne’de daha az sayıda aktif sivil toplum örgütünün bulunduğunu da belirten Karaman, kente “Sivil Toplum Sitesi” kazandıracaklarını açıkladı.  
Ülkede kadına yönelik şiddeti önleyecek kurumsal düzenlemelerin eksik olduğunu söyleyen Karaman, “Koruyucu-önleyici sosyal hizmet” anlayışı çerçevesinde kadına yönelik şiddetin minimize edilmesini sağlamak amacıyla belediye bünyesinde çeşitli programlar düzenleyeceğiz” dedi.
Karaman, şiddete maruz kalan kadınların kendi ayakları üzerinde durabilecekleri ve kendilerini güvende hissedecekleri bir yaşam ortamına kavuşuncaya kadar geçici olarak barınabilecekleri Kadın Sığınma Evi’ni yürürlüğe koyacaklarını da kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474