banner564

İmkansız bir hedef değil

Ticaret Odası yetkilileri ile görüşen Bakan Amcaoğlu, “Halkın alım gücünü artıracak, hayatı ucuzlatacak adımların atılması gerek” dedi

İmkansız bir hedef değil
banner598

 Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Turgay Deniz başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ticaret Odası heyetini kabul etti. 

Yapılan açıklamaya göre, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, tüm sektörel sivil toplum örgütlerinin olduğu gibi, Ticaret Odası’nın da görüş ve önerilerini dikkate alarak işbirliği içerisinde çalışacaklarını belirtti. 
“Sadece maaş öderiz, yolumuza devam ederiz” diye bir felsefede olmadıklarının bilinmesini istediklerini söyleyen Amcaoğlu, kamu ve emeklilerin yanı sıra özel sektör işveren ve çalışanlarını da önemsediklerini, tüm kesimin beklentilerini karşılamak için çalışacaklarını belirtti. 
Hayat Pahalılığını veyahut asgari ücreti artırmanın tek başına çare olmadığına dikkati çeken Amcaoğlu, halkın alım gücünü artıracak, ferah seviyesini yükseltecek, hayatı ucuzlatacak adımların atılması gerektiğine dikkati çekti. 

“225 milyon cari açık…”
Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, “Şu an yaklaşık 225 milyon cari açık mevcut. Bu sizin hak edişlerinizin ödenmemesi demektir. Yapacağımız girişimler, atacağımız adımlar neticesinde tüm bu sorunların üstesinden gelmek için azami gayret sarf edeceğiz. Yine devletin iç piyasadan özel sektör tarafından almış olduğu mal ve hizmetler ve imalat karşısındaki hak edişleri gününde ödeneceği noktaya getireceğiz. Getirmek zorundayız” dedi.  

Deniz: Beklentilerimiz oldukça büyük
Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz, Maliye Bakanı Amcaoğlu’nu üstlendiği yeni görevden dolayı tebrik etti ve başarı dileklerini iletti.
Deniz,“Maliye kökenli bir bakan olduğunuzdan, sizden beklentilerimiz oldukça büyük. Maliye konularına vakıfsınız. Bu yüzden birlikte çalışarak ülkemizi istenilen refah seviyesine inşallah el birliği ile getiririz” dedi. 
Geçmiş hükümetlerde olduğu gibi UBP-HP hükümeti ile de işbirliğine hazır olduklarını belirten Deniz, “Amacımız, herkesin de beklentisi olan ülkenin refah seviyesini yükseltmektir. Bunun da bir tek yolu; ekonomik kalkınmamızı sağlamamız, geliştirmemizdir. Bugün halkımızın şikâyet etmiş olduğu alt yapı gereksinimleri, eğitimde, ulaşımda, sağlıktaki sorunların aşılması için devlet gelirlerinin de artırılması esastır” diye konuştu. 

Bankalar Birliğinden Amcaoğlu’na ziyaret
Öte yandan Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, KKTC Bankalar Birliği Yönetim Kurulu’nu kabul etti.
Yapılan açıklamaya göre, Amcaoğlu kabulde, halihazırda meclis komitesinde görüşülmeye başlayıp da bitirilemeyen sektörün beklediği yasa tasarıları konusunda da şahsen kendisinin müsteşarları ile birlikte toplantılara katılacağını ve bunların yasallaşması noktasında gereken iradeyi ortaya koyacağını söyledi.
KKTC Bankalar Birliği Başkanı Olgun Önal da konuşmasında, “Zor bir dönemde görev aldınız ancak enerjisi yüksek bir hükümet kuruldu. Bu hükümetin eminim sorunların üstesinden gelecek gücü, enerjisi, bilgi ve birikimi var. Biz de Bankalar Birliği olarak vermemiz gereken desteğe hazırız” dedi.
Önal, birlik hakkında detaylı bilgi vererek, sektörel sıkıntıları ve hükümetten beklentilerini aktardı.
Bankaların elde ettiği kârı devlet ile paylaşmaktan son derece memnun olduğunu kaydeden Önal, vergisini çok düzenli ödeyen bir sektör olmanın mutluluğunu paylaştıklarını, ödüllendirilmesi gereken sektör olmalarına karşın, vergi indiriminden yararlanamayan üç sektörden biri olduklarını, bunun da kendilerini üzdüğünü söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473