banner564

İbret olsun

Yönetimindeki TIR ile Khaleil- Emine Bedwan çiftinin aracının üzerine devrilerek ölümlerine neden olan Ramazan Tomruk’a 6 yıl hapis cezası verildi

İbret olsun
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK
Ercan-İskele anayolu üzerinde, 23 Haziran 2018 tarihinde meydana gelen ve Khaleil ile Emine Bedwan çiftinin feci şekilde yaşamını yitirmesine neden olan trafik kazasına sebebiyet veren 60 yaşındaki TIR şoförü Ramazan Tomruk, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl hapse mahkûm edildi.
Davanın kararını açıklayan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Nüvit Gazi, sanığın, kaza esnasında TIR’ın frenlerinin tutmadığı iddiasında bulunduğunu, ancak uzman tanık ifadeleri tarafından bu iddianın çürütüldüğüne dikkat çekerek, Tomruk’un bu iddiasına itibar etmediklerini ifade etti.

Hız limitini aştı
Kazanın gerçekleştiği yol üzerinde, sanığın yönetimindeki araç için belirlenen hız limitinin 75 km olduğunu ancak sanığın 81 km hız ile gittiğini belirten Gazi, kazanın önlenemez bir kaza olmadığını ve tamamen sanığın dikkatsizliği ve ihmali sonucu meydana geldiğini ifade etti. 
Gazi, Khaleil Bedwan’ın, TIR aracın şeritlerine geçtiğini görür görmez direksiyonu yolun sol tarafına kırarak, kazayı önlemek için büyük çaba sarfettiğini ve kazanın oluşumunda en ufak bir kusuru olmadığını vurguladı.
Gazi, iddia makamının, sanık aleyhine getirdiği davaları makul şüpheden ari olarak ıspatladığına bulgu yaparak Tomruk’u suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıkladı.

Avukat: Müvekkilim artık trafiğe çıkmayacak
Mahkûmiyet kararının ardından söz alan sanık avukatı Tevfik Pilli, müvekkilinin, kazadan çok etkilendiğini ve hayatının geri kalan kısmında trafiğe çıkmama kararı aldığını söyledi. Pilli, sanığın 30 yıllık TIR şoförü olduğunu ve kaza tarihine kadar hiç bir şekilde trafik kurallarını ihlal etmediğini de sözlerine ekledi.

2 kişi feci şekilde yaşamını yitirdi
Sanık hakkındaki ceza takdirini açıklayan başkan Nüvit Gazi, trafik kazaları nedeni ile insanların ölmekte olduğunu ve tarifsiz acılar yaşandığını söyledi. Gazi, ölümle neticelenen trafik kazalarındaki artışın toplumda büyük bir endişeye yol açtığına da değindi.
Gazi, sanığın neden olduğu trafik kazası neticesinde 2 kişinin feci şekilde yaşamını yitirdiğine, bir başka deyişle kazanın çok feci sonuçlara neden olduğuna dikkat çekti.

Hem kendi, hemde başkalarının hayatını hiçe sayacak şekilde araç sürdü
Sanığın hız sınırı üzerinde ve halka tehlike arz edecek şekilde araç kullandığını, bir başka deyişle hem kendisinin, hem de başkasının hayatlarını hiçe sayarak araç kullandığını belirten Gazi, kazanın bir anlık gelişen bir kaza değil, ihmaller zinciri sonucunda gelişen bir kaza olduğunu özellikle vurguladı. Gazi, yasa koyucunun konu suça öngördüğü üst sınır oolan 7 yıl hapislik süresini de göz önünde bulundurarak, sanığa ibret verici, etkin ve caydırıcı bir hapis cezası vermeyi uygun ve adil bulduklarını ifade etti. Gazi, sanığı 6 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474