banner564

“Felaket gelmeden  hazırlık yapılmalı”

ODTÜ’lü öğretim görevlisi Akıntuğ, sel baskınlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Akıncı’ya sunum yaptı

“Felaket gelmeden  hazırlık yapılmalı”
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya, ODTÜ-Kalkanlı Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Bertuğ Akıntuğ, iklim değişikliği, küresel ısınma, ülkede yaşanan sel felaketleri ve selin önlenmesiyle ilgili bilimsel öneriler içeren sunum yaptı.

Verilen bilgiye göre, sunumda Cumhurbaşkanlığı Çevre Özel Danışmanı Şerife Gündüz ile Cumhurbaşkanlığı Güvenlik Danışmanı Halil Sadrazam da hazır bulundu. 
Sunumda, sel felaketleriyle ilgili yaptığı bilimsel çalışmaları anlatan Akıntuğ, özellikle, Lefkoşa Sanayi bölgesi; Kanlıköy ve Gönyeli’den gelen ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ile Levent Koleji’nin olduğu bölgede yaşanan sel baskınları; Güzelyurt-Bostancı bölgesinde yapılan bilimsel çalışmalar ve sel baskınlarının önlenmesiyle ilgili önerilerini Cumhurbaşkanı Akıncı’ya sundu.
Kanada’daki yerleşim yerlerinde yaşanan sel baskınlarından da örnekler vererek önerilerini açıklayan Bertuğ Akıntuğ, konuyla ilgili bir an önce bir komisyon kurulmasını önerdi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da geçtiğimiz kış aylarında yaşanan sel felaketleriyle ilgili olarak kısa süre önce Harita Dairesi Müdür ve mühendislerinden aldığı bilgiler sonrasında bugün de ODTÜ-Kalkanlı Öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Bertuğ Akıntuğ’dan ayrıntılı bir brifing aldığını belirtti.
Akıncı, “Felaketler gelmeden olası felaketlere karşı hazırlıklı olmak her zaman büyük önem taşımaktadır” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474