banner564

Haklar korunacak

Başbakan Tatar, önemli bir coğrafyada bulunan Kıbrıs’ta iki eşit halk olduğunu ve Rumlar bu adanın tek sahibi olmadığına vurgu yaptı

Haklar korunacak
banner598

 Başbakan Ersin Tatar, önemli bir coğrafyada bulunan Kıbrıs’ta iki eşit halk olduğunu ve Rumlar bu adanın tek sahibi olmadığına işaret ederek, “Türkiye 80 milyon nüfusuyla Doğu Akdeniz’de en güçlü ülkelerden birisi.. Önemli bir konumda ve bu pozisyonu korumamız gerek” şeklinde konuştu.

Başbakan Tatar, Talip Geylan başkanlığındaki Türk Eğitim Sendikası heyeti, Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği temsilcileri ve Memur Sen Başkanı Akın Manga’yı kabul etti.
Tatar, heyeti kabulde yaptığı konuşmada, “Bu zamana kadar atalarımız ve Türkiye, hak ve çıkarlarımızı en iyi şekilde korudu. Türkiye’nin desteğiyle devlet kurduk ve yıllardır bu devleti yaşatarak halkımızın refahını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
Başbakan Tatar, ekonomik anlamda güçlenebilmek için üretmek gerektiğine de vurgu yaparak, bu anlamda üretenin çalışanın ve de en önemlisi milletin yanında olduklarını ifade etti.
 “Birlik ve beraberliğimize kimsenin nifak sokmasına izin vermeyeceğiz.” diyen Tatar, Kıbrıs’ı AB’nin bir parçası olarak gören ve Türkiye’nin Adadan çıkmasını savunan AB mekanizmalarını eleştirdi.
Tatar, Kıbrıs Türkünün böyle oyunlara gelmeyeceğini, esas olanın Türkiye ve Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi olduğunu söyledi.

Geylan: KKTC’nin yanındayız
Türk Eğitim Sendikası Genel Başkanı Talip Geylan, yaptığı konuşmada, Türk dünyasında duygu birliği sağlanması gerektiğini ve bu anlamda çok mesafe aldıklarını belirtti.
Her yıl birlik üyesi kuruluşlarla bir araya geldiklerini ve bu yıl da KKTC’de olduklarını ifade eden Geylan, sendika ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Talip Geylan “Her alanda KKTC’nin yanındayız ve destekliyoruz” dedi.
Geylan, Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilime dikkat çekerek, Türkiye’nin egemenlik haklarına uluslararası camianın saygılı olması gerektiğini söyledi.

Tatar, YYK üyelerini kabul etti
Öte yandan Başbakan Ersin Tatar, Yayın Yüksek Kurulu (YYK)Başkanı Olgun Üstün ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.
Kabulde Başbakan Tatar’a, kurulun çalışmaları hakkında bilgi veren Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Olgun Üstün, gelişen teknolojik imkanlar nedeniyle kurumun denetleme görevini yerine getirmede sıkıntılar yaşandığına işaret etti.

Akıncı ile ilk görüşme bugün
Bu arada Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümetin kurulmasının ardından Başbakan Ersin Tatar ile ilk görüşmesini bugün yapıyor. 
Verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Tatar’ı saat 10.00’da Cumhurbaşkanlığı’nda kabul edecek. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

EN ÖENMLİ HABER, 'TATAR VE AKINCININ YAŞADIĞI AŞKTIR,ŞİMDİ!!!!!!

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473