banner564

Kabul rekoru kırdı

Sucuoğlu, bir günde 5 ayrı sivil toplum örgütünün yetkilileri ile görüşerek sorunlarını dinledi, hedeflerini anlattı

Kabul rekoru kırdı
banner598

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu dün, Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Özel Hastaneler Birliği, Anadolu Kıbrıs İşadamları ve Bürokratları Derneği, Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği, Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (KAR-İŞ) heyetlerini ayrı ayrı kabul ederek görüştü. 

Bakan Sucuoğlu Serbest Çalışan Hekimler Birliği ile Özel Hastaneler Birliği yöneticilerini kabulünde Genel Sağlık Sigortası’nın olmazsa olmazları olduğunu kaydederek, “Tasarıyı geçirmek en önemli hedeflerimizden biri. Ekonomik programdaki en önemli maddelerden biri de bu. Bizim bakanlıkla ilgili bacağı hızlı şekilde çalışma ve bitirme kararı aldık” dedi.
Kısa süre içinde Ankara’ya bir ziyaret gerçekleştireceklerini açıklayan Sucuoğlu, “Bu ve buna benzer projelerimizi Türkiye’deki ilgili bakanlıkla konuşup, tartışacağız” şeklinde konuştu.
Kabulde heyet adına söz alan Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Sucuoğlu’nun bu göreve atanmasına memnun olduklarını belirtti.

“15 ay Türkiye ile sorunlar yaşandı”
Bakan Faiz Sucuoğlu, Anadolu Kıbrıs İşadamları ve Bürokratları Derneği Başkanı Selami Polat başkanlığındaki heyeti kabulünde ise ülkede son 15 ayda bazı sıkıntılar yaşandığını ve Türkiye ile arzu edilen diyaloğun yaşanamadığını, katkıların alınamadığını kaydetti.
Selami Polat, dernek olarak hükümetin de bakış açışı ile birlikte, yatırım alanında yatırımcılara burada köprü görevi yapmak adına çalıştıklarını anlattı. Polat, Sucuoğlu’na görevinde başarılar diledi.

Sendikacılar başarı diledi…
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sucuoğlu’nun kabul ettiği Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği Genel Başkanı ve Türk Eğitim Sen Başkanı  Talip Ceylan başkanlığındaki heyete,  birliğin KKTC’de bulunan  temsilcisi olan Kıbrıs Türk Memur Sen Başkanı  Akın Manga da eşlik etti.
 Kabulde konuşan Talip Ceylan, Bakan Sucuoğlu’na yeni görevinde başarılar diledi. 
Sucuoğlu da konuk heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, şu anda Doğu Akdeniz’de yaşanan sürecin  Kıbrıs Türkleri açısından çok önemli olduğuna işaret etti.  

Kar-İş’e açılım sözü verdi
Bakan Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (KAR-İŞ) heyetini kabul etti. Sucuoğlu, “Sektörün önünü açma anlamında bakanlığımıza düşen görevleri veya açılım anlamındaki katkıları yapacağız” dedi.
Yapılan açıklamaya göre Kar-İş Başkanı Beksan Bekir Akandere ziyarette yaptığı konuşmada, ülkede ciddi anlamda ekonomik kriz yaşandığını belirterek, toplu taşımacılığa ayrı bir politika geliştirmek gerektiğini söyledi.
Akandere, istihdam politikaları üretmek gerektiğini de kaydederek, iş gücü bulmakta ciddi sıkıntı yaşadıklarını aktardı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

UBP GELDİ, TÜM KAN EMİCİLER KAPIYA DİZİLDİ..
SUCUOĞLU DA, YÜKÜNÜ YUKARI YIĞDI....BÜYÜK ALLAH'TIR,HEPİNİZ YIKILIN....!!!!

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474