banner564

Zanlı sayısı 6 oldu

Güneyden araç çalıp sahibine geri vermek için haraç isteyen dört kişinin ardından iki kişi daha yakalandı

Zanlı sayısı 6 oldu
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Güney Kıbrıs’tan Kipryos Michaelides’e ait aracı çalıp KKTC’ye getirdikten sonra tehditle para isteyen dört kişilik çetenin yakalanmasının ardından suçla bağlantılı iki kişi daha tespit edildi.
Polis, Yaser. Y.Abdslbagı Kolthoum ile Andrea Payıatsou isimli zanlıları da tespit ederek tutukladı.
Kıbrıslı Rum Kipryos Michaelides’in çalınan aracı da Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda sahte plaka ile seyir halindeyken trafik şube ekipleri tarafından tespit edildi.
İki zanlı dün tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı.
Adli Şube’de görevli polis memuru Löğmen Yücetürk, 10 Haziran 2019 tarihinde, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde sakin Kipryos Michaelides’e ait aracın sirkat edilerek, KKTC’ye getirildiğini söyledi.
Polis, Marwant Altdash’ın Michaelides’i telefonla arayarak, “Araban mafyanın elinde. 15 bin Euro nakit getirmezsen arabanı parçalayacağım” diyerek tehdit ettiğini açıkladı.

Araç sahte plakayla bulundu
Polis, Michaelides’in polise gelerek şikâyetçi olduğunu kaydetti.
Yücetürk,  şikayet üzerine soruşturma başlatıldığını ve Michaelides’in de operasyona dahil edildiğini ifade etti. Yücetürk, Michaelides’in, Marwan Altdash, Moataz Favzi Malawaj ve Salem Mohamde ile konuştuğu esnada baskın düzenlendiğini ve zanlıların gözaltına alındığını açıkladı.
Tutuklanan zanlılardan Altdash’ın, aracın Turgut Yazgı’da olduğunu söylediğini belirten polis, Yazgı’nın da tespit edilerek gözaltına alındığını belirtti.
Mesele ile ilgili yürütülen soruşturma sonucunda, zanlı Yaser Y. Abdlbagı ile zanlı Andrea Patıatsou’un da tutuklandığını belirten Yücetürk, soruşturmanın tamamlanmadığını bildirerek, mahkemeden ek süre talep etti. 
Yargıç Umut İnan, zanlıların, bir gün daha polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.
Bu arada Kıbrıslı Rum Kipryos Michaelides’in çalınan aracı da Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda sahte plaka ile seyir halindeyken trafik şube ekipleri tarafından tespit edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473