banner564

Öneriler tartışıldı

Sendikal Platform, ekonomik krizden ortak çıkış aramak amacıyla toplantı düzenledi

Öneriler tartışıldı
banner598

 Gözde Süreç SARI

Sendikal Platform dün örgütler, sendikalar, siyasi partiler, akademisyenlerin katılımıyla ekonomik krizden ortak çıkış noktası aramak amacıyla toplantı düzenledi.
Girne Dome Hotel’deki toplantının açılış konuşmasını Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil yaptı. 
Toplantıda; üretim ve kamu harcamalarının verimliliği, vergi sisteminin analizi, stabil para birimine geçiş, çalışma yaşamı, maaş ve ücret sistemi incelemesi olmak üzere dört başlıkta değerlendirmeler gerçekleştirilecek.
Şener Elcil, Sendikal Platform’un düzenlediği toplantının amacının ülkenin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik durum ile ilgili değerlendirme yapmak olduğunu dile getirdi. 
Sendikal Platform’un değerlendirme toplantılarında eylem yapma ve sokağa çıkma konusunda bir sıkıntıları olmadığı tespitinde bulunduklarını söyleyen Elcil, ancak yapılacak eylemin sonuç alıcı olabilmesi için hedefin belli olması gerektiğine yönelik bir ortak tespit bulunduğunu belirtti. 
Hedeflerinin Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik ve siyasal olarak kendi ayakları üzerinde duracağı bir sistemin yaratılması olduğunu kaydeden Elcil, bu hedefe varılması adına farklı kesimlerden insanların da bu sorumluluğu paylaşması gerektiğinden yola çıkarak toplantının organize edildiğini söyledi.
Kıbrıslı Türklerin ekonomik ve siyasal olarak Güney Kıbrıs ile aynı seviyeye çıkması gerektiğine işaret eden Elcil, hedefin bu olması gerektiğini söyledi. 
Elcil, bu hedeflere yönelik engellerin kaldırılması gerektiğini dile getirerek, toplantının amaçlarından birinin de bu olduğunu ifade etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473