banner564

“Eleştiriler maksatlı”

Mağusa’da partililerle buluşan Erhürman, “Reformlar hayata geçmediği için Türkiye’den para gelmiyor yorumlarına itibar etmeyin” dedi

“Eleştiriler maksatlı”
banner598

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı, Başbakan Tufan Erhürman, hükümetin eğitimden sağlığa, tarımdan çalışma hayatına kadar birçok konuda ciddi adım attığını kaydederek, “Reformlar hayata geçmediği için Türkiye’den para gelmiyor eleştirileri yalan ve maksatlı. Bu yorumlara itibar etmeyin” dedi.

Gazimağusa’daki ilçe toplantısında konuşan Erhürman’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Filiz Besim ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali de açıklamalarda bulundu.
Besim, artan nüfus sayısı nedeniyle sağlık merkezlerinin güçlendirilmesi gerektiğini kaydederken, Şahali, halkın daha ucuz ete ulaşması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Partiden verilen bilgiye göre, CTP önceki gün Gazimağusa’da ilçe toplantısı yaptı. Başbakan Erhürman hükümetin, Sağlık Bakanı Besim ile Tarım Bakanı Şahali bakanlıkların çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
Toplantıya bölge milletvekillerinin yanı sıra Genel Sekreter Erdoğan Sorakın ve MYK üyeleri de katıldı. 

Erhürman: Olumsuzluklara takılıp kalmadık
Erhürman, döviz kurlarında yaşanan artışın göreve geldikleri günden bu yana yaklaşık yüzde 80 olduğunu ifade ederek, yaşanan olumsuzluklara takılıp kalmadıklarını söyledi. 
Erhürman, ekonomide uzman ekiplerle ve paydaşlarla birlikte alınabilecek tüm önlemlerin alındığını kaydetti. 
İhracat ve ithalat oranlarının 1’e 18 olduğunu belirten Erhürman, üretime ve yerli istihdama yapılacak yatırımlarla bu oranın değişeceğini belirterek, “Amaç üreten ekonomi yaratmak” vurgusunda bulundu.
Erhürman, eğitimden sağlığa, tarımdan çalışma hayatına kadar birçok konuda ciddi adımlar atıldığını kaydederek, “Reformlar hayata geçmediği için Türkiye’den para gelmiyor eleştirileri yalan ve maksatlı. Maksatlı yorumlara itibar etmeyin” dedi.
Başbakan Erhürman, şimdiki hükümetin önceki hükümetle göre, protokollere bağlı olarak iki katı iş yaptığını belirterek, “Daha yolun başındayız” dedi.
Erhürman, partililerden sadece seçim dönemi değil her gün aynı motivasyonla çalışmasını istedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474